{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Salihović i Ivanić: Jačati saradnju institucija

S
SRNA
3.2.2015. u 17:37
5
8
Salihović i Ivanić: Jačati saradnju institucija
5
Salihović i Ivanić: Jačati saradnju institucija
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i tužilac BiH Goran Salihović saglasili su se da je potrebno jačanje saradnje svih institucija u BiH da bi se ubrzalo uspostavljanje vladavine prava i procesuiranje predmeta terorizma, ratnih zločina, organizovanog kriminala i korupcije.
"Ove aktivnosti su ključne za proces uspostavljanja vladavine prava i stvaranja mirnog i sigurnog okruženja za život svih građana BiH, a u predstojećem procesu evropskih integracija BiH", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Na sastanku u Banjoj Luci razgovarano je o saradnji Predsjedništva BiH i Tužilaštva BiH u uspostavljanju vladavine prava u BiH.

Ivanić je iskazao podršku Tužilaštvu BiH u procesu uspostavljanja vladavine prava, te istakao da Tužilaštvo BiH ima podršku od Predsjedništva BiH u aktivnostima koje provodi, što se i pokazalo prilikom nedavnog efikasnog rješavanja zahtjeva za angažman kapaciteta i mehanizacije Oružanih snaga BiH u procesu ekshumacija i traženja nestalih lica.

Zaključeno je da sve poteškoće i probleme treba rješavati saradnjom institucija izvršne, zakonodavne i pravosudne vlasti, radi napretka BiH i stvaranja pozitivne atmosfere za život svih građana BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: