{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Salihović posjetio Tomašicu

F
12.11.2013. u 15:24
5
5
Salihović posjetio Tomašicu
5
Salihović posjetio Tomašicu
Glavni tužilac Tužilaštva BiH BiH Goran Salihović posjetio je danas lokalitet Tomašica kod Prijedora, gdje se odvija proces ekshumacije više stotina žrtava s područja Prijedora i okoline.
Također, glavni tužilac sutra će posjetiti lokalitet deponije u Buča Potoku, te četiri okolne lokacije u blizini deponije, koje se pretražuju, a za koje postoje saznanja da bi se tu mogli nalaziti posmrtni ostaci žrtava srpske nacionalnosti s područja Sarajeva.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa svim institucijama koje su uključene u proces ekshumacija, nastavlja intenzivne aktivnosti da bi se proces pronalaska i identifikacije nestalih osoba ubrzao.

Glavni tužilac istakao je potrebu jačanja kapaciteta za rad na predmetima ratnih zločina, kao i jačanja kapaciteta u ljudstvu i materijalnim sredstvima za procese ekshumacija i identifikacije nestalih osoba, što je u skladu sa zaključcima Strukturalnog dijaloga o reformi pravosuđa.

Ovaj proces važan je i zbog porodica žrtava, koje već dvije decenije, tragaju za svojim najmilijim.

Također, glavni tužilac istakao je da je jačanje kapaciteta Tužilaštva također potrebno i zbog odluke u predmetu "Maktouf i Damjanović", te da će biti potrebno angažovanje dodatnih 12 tužilaca radi ostvarivanja potrebne dinamike u procesuiranju svih predmeta, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: