Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dakle,u naslovu izbrisite iz i ukucajte IZ. Hvala lijepo. Ipak je to nada Islamska Zajednica,zasluzuje velika slova.
Bošnjaci gledajte u prošlost kao lekciju, a u budućnost kao izazov.
sto se tice mene ja sam bio srbin do pre 5 godina ,viedo sam da ta vera ne valja da je pocinila zlocin i genocid,toliko su otisli daleko da se ni boga ne plase,i onda sam nasao mir sebi u jedinstvenoj i cistoj vjeri a to je ISLAM. zato i vas pozivam da operete svoje grijehe,jer bog je samilostiv.
MEHMED SPAHO NAMOM JE TARLAHOOOO.....
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Gomila poltrona. Jadnici bez osjećaja i morala. Napredni samo u laganju.
Vidim niste bili na džumi. Čitala se hutba ovog novog cerića. Nikad nisam ljuči izašao iz vjerskog objekta. Ovaj je poltron ko i prethodnik mu. Na džumi on, lider, protivi se rušenju države i državnih institucija. Nema ga na ulici ali tu je da osudi. Promašaj od hodze.
slika i prilika ostalih vjerskih službenika. ne lome granu na kojoj sjede. vjerski službenici su u stvari udruženje građana koji narodu prodaju maglu u zamjenu za lagodan život koji im je omogućen od strane tog istog naroda..
ti ako si bio u dzamiji ja sam bio u crkvi hahhhahah
konacno neko ko ce usmjeriti rad IZ na djelovanje u skladu s vremenom. i kljucna stvar. iskljucivanje iz svakodnevne plitke politike, za razliku od prethodnika (iako smatram da je prethodnik jako cesto bezrazlozno napadan)
sve sami lopovi u islamskoj zajednici trebo je to tito sve na goli otok
***te tito
IZ je jako značajna institucija za Bošnjake. Reisa treba podržati, jer su, evidentno, zapuhali neki pozitivni vjetrovi. Jedan čovjek je na čelu Rijaseta bio 20 god, sad došao drugi, mjenja se politika, koncept i sve redom. Svjestan sam da postoje i određene negativnosti u radu IZ, ali u strateškom interesu Bošnjaka, islama, BiH, te svih ostalih koji u njoj žive, je da se IZ podrži. Uvijek se prepliću i pitanja oko novca itsl. Husein ef. treba imati u vidu da licemjere i neradnike treba protjerat iz ove institucije. S jedne strane, stasala je generacija izuzetno obrazovanih i kvalitetnih imama od kojih se mnogo očekuje i koje treba podržat. S druge strane, IZ mora nać način da se malo više otvori prema običnom narodu, određen broj imama su jako upeti i gledaju ljude s visine. Kiburu ne smije bit mjesta među efendijama, ako želimo nešto postić. Takođe, IZ treba imati u vidu da oni bukvalno žive od naroda, a ne narod od njih, tako da bi određenim strukturama trebalo i plate malo skresat.
„Svi se čvrsto Allahova užeta držite i nikako se ne razjedinjujte! I sjetite se Allahove milosti prema vama kada ste bili jedni drugima neprijatelji, pa je On složio srca vaša i vi ste postali, milošću Njegovom, prijatelji; i bili ste na ivici vatrene jame, pa vas je On nje spasio. Tako vam Allah objašnjava Svoje dokaze, da biste na Pravom putu istrajali.“ ( Sura Ali Imran, ajet 103)Primjer ovoga casnoga ajeta jeste i ovaj forum.Vidjeli smo cesto da neki zlonamjerni ljudi dodu da nas napadaju i pokusavaju da uvredama isprovociraju.Ali kada se svi mi ujedinimo i uzvratimo,vidimo kako bjeze ponizeni i pobjedeni s ovog foruma.
Nisam hodza i ajet nisam navodio kao podrsku onima koji ne rade po Kur'anu.Razmisli i skontaj malo,ako si muliman znaj da Kur'an poziva na razmisljanje...
Tvoj komentar je rekao da nisi razmislio o citiranom ajetu.KAd nemas razmisljanje,primi moje saucesce.Toliko od mene.
...satraste se vi oko sirotinje...ima pravo imate socijalne programe oko sirotinje HAJD SAMO NEK ISLAMSKA ZAJEDNICA KAŽE JEL IKOG POKOPALA BEZ NOVČANE NAKNADE? ETO SAMO TO?
http://www.akos.ba/izdvojeno/silovatelj-tomislav-i-njegov-odgajatelj-krscanski-misionar-goncalves-filho-walter
a kod ostali vjerskih ustanova dzaba ,ima sljucajeva besplatno,al treba placati nismo mi neke evropske zemlje koje svoje crkve, direkno financiraju .znamo placati nepotrebene stvari kao kablovska,i slicno tu sve normalno,pa i oni su ustanova koja se mora odzavati.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Aoj slobo salji nam salate, bice mesa klacemo muslimane, klacemo ih pola a pola psima dati
mozeete samo ,nase velike kurcine da nam sunetite ,e to jedino mozete hajvani jedni
http://www.akos.ba/izdvojeno/silovatelj-tomislav-i-njegov-odgajatelj-krscanski-misionar-goncalves-filho-walter
hajmo rusiit i dzamije zbog lopovskih hodza
Zbog različitih budala koje posjećuju ovaj forum, predlažem da autor zabrani komentare na ovu temu.
konju ovo je bio sarkazam,srusili su zgradu predsjednistva zbog lopova,,,kako bi reagovali da ja sad srusim begovu dzamiju jer je hodza lopov? svi bi me napali ,mislim svi bosnjaci bar
PRIKAŽI ODGOVORE (6)