Sudski spor
1

Sabahudin Kušljugić i dalje štrajkuje, iz Gradske uprave Tuzla tvrde da nisu nadležni

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što je šezdesetosmogodišnji ratni vojni invalid Sabahudin Kušljugić prenoćio ispred sjedišta Gradske uprave Tuzla zbog, kako tvrdi, bespravne promjene posjedovnog lista, koja je nastala u Službi za geodetske i imovinsko-pravne odnose Grada Tuzla, reagirala je i Gradska uprava.

Iz Gradske uprave Tuzla tvrde da je Sabahudin Kušljugić u imovinsko-pravnom sporu sa svojom sestrom u vezi s porodičnim naslijeđem te da se taj spor vodi pred Općinskim sudom u Tuzli. Također, napominju da gradske službe ne rješavaju ovaj sudski spor.

"U više dugih razgovora sa Sabahudinom Kušljugićem tokom prethodnih mjeseci, kao i u jučerašnjem dvosatnom razgovoru, saznali smo da isti zahtijeva da se u katastarskom operatu, koji se vodi u nadležnoj gradskoj službi i u kojem je u skladu s jedinstvenim šifrarnikom, koji je propisala Federalna geodetska uprava, upisano da njegova sestra posjeduje parcelu na kojoj je zemljište pod objektom upisano u kulturi 'kuća i zgrada', traži da se briše riječ 'zgrada' i da stoji samo riječ 'kuća'. Napominjemo da prema važećem šifrarniku ne postoji mogućnost da se upiše samo kultura 'kuća'", navode iz Gradske uprave Tuzla.

Ističu kako su mu u više navrata pokušavali objasniti da njegovi zahtjevi nisu u skladu s važećim propisima, kao i da postojeći upis i opis parcele u katastarskim knjigama ničim ne ugrožavaju njegove imovinsko-pravne interese.

"S obzirom na to da u tome nismo uspjeli, molimo članove njegove uže porodice, predstavnike Udruženja RVI, kao i Centra za socijalni rad da se uključe i da zajedničkim snagama pomognemo gospodinu Kušljugiću na način da prestane ugrožavati svoje zdravlje, jer se njegovim zahtjevima ne može udovoljiti, a štrajkom glađu samo ugrožava svoje zdravlje, koje je ionako narušeno imajući u vidu činjenicu da se radi o ratnom vojnom invalidu", poručuju iz Gradske uprave Tuzla.