{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sabahudin Kušljugić štrajkuje glađu u blizini Gradske uprave Tuzle

19.6.2017. u 22:15
47
74
Sabahudin Kušljugić štrajkuje glađu u blizini Gradske uprave Tuzle
47
Sabahudin Kušljugić štrajkuje glađu u blizini Gradske uprave Tuzle
Foto: Klix.ba
Šezdesetosmogodišnji ratni vojni invalid Sabahudin Kušljugić iz Tuzle započeo je štrajk glađu u neposrednoj blizini Gradske uprave ovog grada, gdje će i prenoćiti.
Na ovaj potez se odlučio, kako tvrdi, zbog bespravne promjene posjedovnog lista, a koja je nastala u Službi za geodetske i imovinsko-pravne odnose Grada Tuzla.

"Meni je majka 18. marta 1992. godine poklonila zemljište sa kućom, zatim njivu, livadu i dio šume u naselju Gornja Tuzla. Darovni ugovor je bio punovažan zajedno s posjedovnim listom iz tog perioda. Međutim, krivotvorenjem posjedovnog lista u Službi za geodetske i imovinsko-pravne odnose Grada Tuzla, dio puta koji mi je pripadao doslovno je izbrisan te mi je sada prilaz kući onemogućen", tvrdi Kušljugić.Kušljugić navodi da je presudom Kantonalnog suda u Tuzli koja je postala pravosnažna 21. augusta 2014. godine naloženo da se poštuje sklopljeni darovni ugovor od 18. marta 1992."To nikada nije ispoštovano. Posjedovni list nije vraćen u prvobitno stanje te sam bio prinuđen doći u neposrednu blizinu Gradske uprave Tuzle i započeti štrajk glađu. Ovdje ostajem sve dok ne dođe do promjene koju je svojom pravosnažnom presudom naredio i Kantonalni sud u Tuzli", poručio je ovaj ratni vojni invalid.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Treba li se graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: