Tužilaštvo Banja Luka
0

Sa suprugom iscenirala napad i paljenje kuće

FENA
Okružno tužilaštvo Banja Luka saopćilo je danas da su, u nastavku istrage, došli do saznanja da su Vedrana Ivanov i njen suprug Alen Jelić sami iscenirali napad i paljene porodične kuće.

Podsjećanja radi, iz tog tužilaštva jučer je saopćeno da su četiri nepoznate osobe napale Vedranu Ivanov, bivšu radnicu banjalučkog ugostiteljskog objekta "Konoba - Biljana", koja je ranije optužila bivšeg gazdu da je, navodno, podmićivao inspektore, te da su tražili određenu dokumentaciju, a kada je nisu dobili, zapalili su sprat kuće u kojoj stanuje.

“U daljem toku istrage, došli smo do saznanja, da su navedene osobe, same iscenirale događaj, na taj način što su zapalili sprat porodične kuće u kojoj su živjeli i sami sebi nanijeli tjelesne povrede da bi događaj djelovao uvjerljivo”, navodi ovo tužilaštvo.

Istraga o ovom slučaju se nastavlja.

Ova bivša radnica banjalučkog ugostiteljskog objekta "Konoba - Biljana" na javnom servisu RS-a govorila je o, navodno, podmićivanju inspektora, a podnijela je i prijavu zbog rada nacrno.

Gazda tog objekta je novčano kažnjen zbog neprijavljivanja radnika, ali je odbacio sve navode o navodnom podmićivanju inspektora.