"Ljubavne prevare"
0

Banjalučanke Gordana i Milana prevarile još lakovjernika?

SRNA
Protiv dvije Banjalučanke, koje su osumnjičene da su telefonskim "ljubavnim prevarama" oštetile dva klijenta za 12.000 maraka, u narednim danima mogle bi da uslijede nove prijave od lakovjernih muškaraca.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banja Luka Gospa Arsenović potvrdila je da su poslije objavljivanja slučaja u medijima policiji počele da stižu naznake da bi ovo krivično dijelo mogao još neko da prijavi.

"Za sada mogu reći da takvih naznaka nema samo na području koje pokriva CJB Banja Luka, već i s područja koja pokrivaju drugi policijski centri", dodala je Arsenovića.

"Nezavisne novine" pišu, pozivajući se na nezvanične izvore, da se prevareni muškarci javljaju iz Banje Luke, Bijeljine, Trebinja.

Banjalučanke G.Ć. (37) i M.T. (30) osumnjičene su da su u julu prošle godine prevarile dva muškarca iz Banje Luke i Bijeljine nakon što su ih pronašle u javnim oglasima u kojima su tražili ljubavnu vezu ili bračnog partnera. 

One su se žrtvama predstavljale lažnim imenima i uzimale novac nakon što su žrtvama govorile da su u dugovima koje navodno moraju hitno izmiriti, ili zbog bolesti bliskih rođaka koji su u Beogradu, ili zbog plaćanja zelenaških dugovanja. Od Banjalučanina su uzele 8.800 maraka, a od Bijeljinca 3.200 KM. 

Policija je pozvala sve građane koji su na sličan način ojađeni da to prijave organima gonjenja uz zagarantovanu anonimnost žrtve.
"Nezavisne" nezvanično saznaju da je osumnjičena Gordana Ćutković (37), a pominjala se i Milana Topalović (30). Međutim, Topalović je rekla da je netačano, što su neki mediji objavili, da je priznala ovo krivično djelo za koje je osumnjičena "zbog nečije greške i bahatosti".