Banja Luka
0

Napadnuta radnica koja je ukazivala na podmićivanje inspektora i rad nacrno

FENA
Banja Luka
Banja Luka
Četiri nepoznate osobe rano jutros napale su Vedranu Ivanov, bivšu radnicu banjalučkog ugostiteljskog objekta "Konoba - Biljana“, koja je ranije optužila bivšeg gazdu da je, navodno, podmićivao inspektore.

Napadači su jutros oko 03.00 sata provalili u iznajmljenu kuću, u banjalučkom naselju Motike, u kojoj je bila Vedrana i još jedna osoba i uz prijetnju vatrenim oružjem i nanošenjem tjelesnih povreda tražili od nje određenu dokumentaciju.

Kako nisu dobili traženu dokumentaciju, oni su Vedranu i osobu koja je bila s njom u tom trenutku, sproveli u podrumske prostorije, a potom zapalili sprat kuće, potvrđeno je iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Uviđaj na licu mjesta su obavile ovlaštene službene osobe zajedno s inspektorom za zaštitu od požara i eksplozivne materije CJB Banja Luka.

Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na pronalasku počinilaca i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Treba podsjetiti da je ova bivša radnica banjalučkog ugostiteljskog objekta „Konoba - Biljana“ na javnom servisu RS-a govorila o, navodno, podmićivanju inspektora, a podnijela je i prijavu zbog rada nacrno.

Komentirajući ovaj slučaj, predsjednik RS-a Milorad Dodik je osudio napad na Vedranu kao nedopustiv i zatražio da se ispita sve što se dogodilo.