{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ružić: Nisam potpisao poziv za sazivanje sjednice GO SDU BiH

F
29.9.2013. u 15:37
2
5
Ružić: Nisam potpisao poziv za sazivanje sjednice GO SDU BiH
2
Ružić: Nisam potpisao poziv za sazivanje sjednice GO SDU BiH
SDU (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske unije BiH Darko Ružič jučerašnju sjednicu Glavnog odbora ove stranka smatra nelegalnom i nestatutarnom.
U saopćenju Ružić pojašnjava da poziv koji je upućen članovima Glavnog odbora SDUBiH telegramskim putem za nestatutarnu sjednicu koja je održana jučer 28. septembra u Vogošći, a pod patronatom predsjednika SDUBiH Nermina Pećanca, "poslat je sa mojim imenom i prezimenom, kao i potpisom“.

"Ovim putem obavještavam sve članove SDUBiH, kao i njene organe i organizacije, te bh javnost, da nisam potpisao poziv za sazivanje sjednice GO niti sam isti parafirao sa svoje strane. Dakle, radi se o klasičnoj zloupotrebi moga imena i prezimena, krivotvorenja moga potpisa, u funkciji predsjednika GO SDUBiH", stoji u saopćenju Ružića.

Ovaj čin Ružič je okarakterizirao kao krivično djelo, koje je, kako kaže "podržano od strane predsjednika SDUBiH Nermina Pećanca“, te zahtijeva da nadležni tužilačko-sudski organi odmah pokrenu istragu i "utvrde odgovornost za ovaj sramni čin".

"U skladu sa Statutom SDUBiH, lično ću, uz dogovor sa potpredsjednikom GO SDUBiH Muazemom Gerinom, a uz prethodne konsultacije sa Predsjedništvom SDUBiH, kao kolektivnim organom, zakazati vanrednu sjednicu Glavnog odbora SDUBiH", naglašava Ružić u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: