Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Fašisti se okupljaju u Višegradu svake godine, dižu spomenike fašistima, al vas nešto nisam čuo da ste se po tom pitanju oglasili....
Pricaju o fasizmu a prije 25 godina poslase svoje dobrovoljce da kolju, siluju, i cine genocid po BiH. Malo licemjerno?
Ako je tako zasto vas Ivanciv podrzava Dodika i fasiste iz RS?One koji su napravili genocid?
pa hrvati i Bošnjaci imaju federaciju .hrvati se slobodno šetaju cijelom bih a Bošnjaci smiju do mostarske autobusne stanice.i ko je ugrožen ,de mi recite.
Svak se danas zove antifašistom. EU je nedavno svojom rezolucijom izjednačila komunističke i fašističke zločine. Zločin je ubiti čovjeka bez suđenja, osim u borbi. To su komunisti, bolješevici, crveni kmeri radili više od fašista.
Sasvim ligično pitanje - što se ne oglasište u Višegradu nedavno?
Rusi na našoj strani ... nije dobro
Da li je policija uhapsila nkoga od ovih "huligana" ? Glasnogovornik policije Ljudevit Maric nam do danas nije nista saopstio. Pa kako ce, kada ni jedan od 50 policajaca, koji su u subotu bili oko Partizanskog groblja nije uhvatio ni jednog od ovih mladih UZP-ovaca. Fol, oni nisu znali s koje strane ce doci "huligani", pa im zato nisu postavili zasjedu. Ovo se desilo i pored toga sto se svake godine mladi fasisti okupljaju na sjevernoj strani u odnosu na Partizansko groblje.
@Sabur785 koliko vidim nije bilo povrijeđenih, znači ostalo je na razini verbalnoga. Pomalo toga sa hapšenjem, sutra i tebi netko može, po istom principu, zakucati na vrata.
perfidni ruski antifašizam, do istovremeno podržavaju srpski hegemonizam, nacionalizam i genocidnu tvorevinu.....welcome to apsurudistan...:)
Meni lično ovo saopštenje Ruske ambasade nije potrebno niti mi nešto posebno znači. Ove riječi je trebao izgovoriti Bakir Izetbegović koji se predstavlja predvodnikom Bošnaka u borbi protv fašizma a istovremeno sve čini da se najsvetliji prmjeri antifašizma kod Bošnjaka u II svjetskom ratu izbrišu, zaborave, iskrivi suština i na pogrešan način utiče na Bošnjake.
@Hamoponovouredu Bošnjaci/ muslimani su u II svjetskom ratu bili največim dijelom antifašisti i to ne smijemo nikada zaboraviti. Dio povijesti Bošnjaka je i da su bili u vojnim postrojbama NDH u ustašama i manjim dijelom na strani SS jedinicama Vermahta kroz Handžar diviziju. To je povijest a u povijesti se bilježi sve ali slavi i ističe samo pozitivno ( antifašizam) a ne to što osuđuje cijeli slobodarski svijet.
Rusija turska i arapi najveci fašisiti i opasnost za BIH i to od 1945
Pa vi ste im trenutno najveci saveznici i zastitnici, cemu patetika
a da malo budete u borbi protiv fašista i pokreta koji se veličaju
Najčešće se ne slažem sa izjavama ruske ambasade, ali barem imaju stav i ne boje ga se iznijeti. A što se ove izjave tiče, u potpunosti podržavam. Veliki plus!
pa, ovi su Poljsku napali zajedno s Hitlerom, šta se oni javljaju? da ih blesavi Hitler nije napao držali bi ruke u džepovima do kraja rata, a onda dijelili kolač
Pozivaju u borbu protiv neofašizma a podržavaju neofašiste iz HDZ-a. Ko je ovdje lud ovi iz Moskve ili ona Zovko koja kaže da u BiH ima milion Hrvata.
@Posavk vjerovatno je računala sve što imaju putovnicu!