Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne serite.
Nosite sebi ovo kuci pa cuvajte kao uspomene, jedan par cigla, drugi stok od vrata, treci krilo od prozora. Ko god je prosao u blizini tih zgrada zna da im spasa nema, da ugrozavaju prolaznike i nemaju nikakvu svrhu niti ce imati. Ne pricamo o sikstinskoj kapeli, nego o dva rugla ovog grada od kojeg je stara zgrada biblioteke posebno strasna za vidjeti. Volim i postujem historiju i historijske objekte, ali dva objekta u zoni slijeganja u rusevnom stanju da se spasavaju je van zdrave pameti.
Tuzla pored problema tonjenja ima i jos jedan, a to je da se sruši sve što je starina i napravi novo jer istorija Tuzle mora počet kad je J.I. došao na vlast ono prije je nužno zlo i mora se na neki način jasminizirati jer to je tradicija. Sreća pa nema para .
za staru općinu,OK nije problem,imala je tipićan orginalni komunistički izgled kao da je iz po kaljingrada,ali jedno nisu smijeli dirati a to je stara biblioteka
Konacno da se i to ruglo rijesi
Volimo dati komentare i kad nismo arhitekti. Ali čini mi se da se sudbina prostora znala i prije odluke o rušenju, tu će vlastima već poznati investitor izgraditi krajnje neophodnu poslovno-stambenu zgradu, svi će prostori biti unaprijed već prodati, zvanično, a stvarno će se još godinama prodavati.
Svesrdna podrska je stigla od Konzum-a I Williams kladionica... Ovim putem ce vlada Tuzle obezjediti 6 radnih mjesta na odredjeno ...a sve u cilju "boljitka" nasih gradjana! :) :)
Samo rusi, starina imamo i previse...treba nam nesto novo.
Raritetni? Mislite rijetki. Pa stvarno ste nepismeni. A u p.... Materinu ovih novinara sa Klixa.
zalosno---
Da je sda nacelnik bilo bi kao da se ruše egipatske piramide, a ovako normala. SDP sranje ko sranje.
Moj novinare, pa gdje ti je druga strana? Kako nisi uspio pitati ljude iz opstine nista o tome. Jadno cccccc.. Sem toga u Tuzli kada su srusili stari kruzni tok i napravili pravi onako kako spada. Ovakvi fosili kao ovaj su pricali da se jos jedan simbol Tuzle rusi. Zgrade su ostarjele i propale. I siguran sam da ce doci bolje. A ovaj fosil treba da svati da je njegovo veijeme frofuralo. Idi igraj domine.
Ovo me strahovito podsjeca na ono "....izgradicemo ljepsi i stariji Stari most...."
Informacija za tebe : Čuvenu izvalu reče Vučurević za Stari grad u Dubrovniku ..???
@pasat....to isto je rekao i general Praljak....za tvoju informaciju
Interesuje me kakvu je informaciju novinar dobio od nadležnih u opštini, tj gradu ili je potrbuške ležeći pisao predizborni pamflet ne tražeći kompletnu informciju? Ukoliko je tražio informaciju trebao je napisati da nadležni u opštini-gradu nisu mogli, ili nisu željeli da daju informaciju.
Napravice bolje ,vece i starije ! Sta vi znate kako se bizmis radi !?!?
nije on pravio nista od toga ali je sigurno uzeo pare, iste mu firme sve rade 15 godina. merkator, najbokji plac u gradu dao za 1 KM, a migao je staviti kalauzulu u slucaju prodaje. da prdne tebi bi mirisalo.