Komentari (205)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da bi ispunili svoje zahtjeve išli su na štetu svih građana BiH, čestitam...
Pripremite nivcanike za povecanje struje ili jos bolje sami sebi precvikajte struju. glupi narode, dogovorise se preko tvojih ledja, sta mene bga ko ce biti direktor, racun za struju me zanima.
Jučer ja rekoh ,sad kada nam poskupe struju narod koji je podržavao rudare će iste početi pljuvati . A uz poskupljenje struje će sve ostalo poskupiti , od proizvodnje pa dalje. Ali i dalje ćemo biti nijemi posmatrači.
Jučer ja rekoh ,sad kada nam poskupe struju narod koji je podržavao rudare će iste početi pljuvati . A uz poskupljenje struje će sve ostalo poskupiti , od proizvodnje pa dalje. Ali i dalje ćemo biti nijemi posmatrači.
Kako to ono fino upakuju. Zbog povećanih troškova poskupiće struja. Jedan od zahtjeva je trebao biti da se troškovi izmire smanjenjem 10% plata administraciji u EP. Bilo bi i više nego dovoljno. Pa neka oni onda prijete otkazima.
Ne znam zašto ali mi je uvjerljivije djelovao ovaj Andelija neko ovaj Sinan sindikalac. Ima one neke male prevarantske oči i platu od 2400...U svakom slučaju ukoliko poskupi struja onda će narod sam doći pred rudnike pa ih zatvoriti.
Iz tvojih usta u božije uši...kao što naš narod kaže...
Sinan uzeo pinku , ostali se našli u priči i eto POSKUPLJENJA STRUJE!!!
Pu hebem te glupa. A obnovljivi izvori energije? A zagađenje vazduha? ZATVORITE RUDNIKE!
POZIVAM SVE BOSANCE I HERCEGOVCE NA BOJKOT ROBE IZ SRBIJE I HRVATSKE !!! - Sačuvajte ponos i kaznite ove agresore. Vjerujte to je trenutno najviše što možete učiniti...
Šta ste usvojili? Da ostanu stranaćki direktori koji su zapošljavali stranaćki kadar prebacivali novac od ionako skupe cijene struje na račune svojih stranaka.Ostavili direktore elektroprivrede koji slave dan firme u Makarskoj,žao im bilo trošiti novac građana u BIH.Dogovorili da se problem riješi poskupljenjem struje a ne smanjenjem administracije i astronomskim primanjima iste.
Kad pročitam ovo "Elektroprivreda i Sindikat se obavezuju na primjenu važećeg Kolektivnog ugovora" i vidim da su se dogovorili da se poštuje ugovor još mi je jasnije u kakvom apsurdu od države živmo. Potpišeš ugovor, a onda protesti i pregovori da se taj ugovor poštuje. Tužba, druže, tužba, nakon pisanih upozorenja. Ali, ovdje su najvažniji talovi i da se preko mase nešto šićari - pravna država zaključana u najdonjoj ladici.
Ee moji rudari,svi vam zahtjevi kao do aprila,maja da se ispune.Pa slagali vas.Budite ubijedeni da ih nece ispuniti nego kupuju vrijeme.
Svaka čast rudarima ali djeliti platu po 1800 maraka za NK radnika a ne plačati obaveze penzionog i zdravstvenog osiguranja je udar na ta dva fonda, zamislite samo koliko bi penzioneri mogli imati penziju da je tih 500 miliona uplačeno gdje treba.Sad če poskupljenje struje i sve to če opet da plati običan čovjek sramota svi znamo da privatno preduzece ako ne plati obaveze 1 ili 2 mjeseca idu kamate i blokada računa a rudnici tako rade 20 godina.
Možda Dubiozu dovesti da zaključi dogovor
Andelija mora ici,ako ostane izdaja sindikata
Sindikalci su najveci kriminalci
Sve ćemo obećat, samo direktore ne diraj :D