Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovi iz RSa nikako da shvate da RS po Dejtonu i Ustavu ne pripada Srbima, nego svim gradjanima BiH. Rs je entitet u kome zivi vecina Srba iz BiH i to je sve.
Ne bi zivjela ni vecina Srba da nije etnicki ocicesceno i izvrsen genocid.Foča,Visegrad,Prijedor,Bijeljina sve nekad bosnjacke opstine prije rata
Sipa uhitila Kenita Čakića, aktiviste NiP-a iz Novog Travnika. Čakić preuzimao novac za prijem kadeta u Graničnu policiju.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ubijaju svoj narod s industrijskim kisikom
Odluka je donesena po apelaciji bošnjačkih delegata u Vijeću naroda RS, koji su 26. februara 2021. godine od Ustavnog suda BiH zatražili da Zakon proglasi neustavnim i zabrani njegovu primjenu do donošenja konačne odluke. U apelaciji su naveli da tim Zakonom ovaj bosanskohercegovački entitet pokušava postati titular državne imovine, čime sa narušava Dejtonski mirovni sporazum.
USTAV REPUBLIKE SRPSKE, Član 1, " Republika Srpska je jedan od dva ravnopravna entiteta u Bosni i Hercegovini. Srbi, Bošnjaci i Hrvati, kao konstitutivni narodi, Ostali i građani, ravnopravno i bez diskriminacije učestvuju u vršenju vlasti u Republici Srpskoj." https://skupstinabd.ba/images/dokumenti/ba/ustav-republike-srpske.pdf
E sad ste im takli u bolnu tačku, sve možeš cincaru uzeti ali šumu ne diraj.To im je stanište.
Da li ovo znaci da nije vise republika sumska? Kako cemo sad zvati ovaj ENTITET? BiH sve jaca i jaca, a ovi botovi mogu samo da se odcijepe...., ali sa klixa jedino.
Bosnjaci ne postoje, mozete biti Srbi Hrvati ili Turci, drugo nema
Ime Bošnjanin prvi put se spominje u carskoj tituli bizantijskog cara Manojla Komnena oko 1166. godine, zatim u velikom broju raznih dokumenata koji su nastajali u srednjovjekovnoj Bosni, potom kod starih južnoslavenskih pisaca u vrijeme turske vladavine, kada se Bosanci, Bošnjani ili Bošnjaci spominju uporedu i ravnopravno s drugim južnoslavenskim narodima.
U zadnjem zakonu i sumama fbih stoji da su szme vlasnistvo federacije, i da se kantonima daju na kiristenje i upravljanje.
Međedima treba šuma
Zanemaruju i ustav entiteta gdje piše da su konstituenati tog entiteta tri naroda i građani, da je glavni grad Sarajevo, a pričaju priču protiv vlastitog ustava, bez državnog, da je to samo entitet Srba i da je glavni grad Banjaluka. A tako ne piše.
genocidne, smrdljive posmrdice uzimaju iz ustava samo sto godi, ostalo cooliraju. opasno bolesni.
Uzma se kako se kome ćefne
Šumama upravljaju , sijeku šumu , prodaju šumu , prihoduju "Šume Srpske" . Pare idu u budžet RS . Pametnom dosta .
rs mora da shvati da je to entitet u okviru drzave bh.nista vise nista manje.ljudi zive u zabludi da su im dali drzavu u daytonu
Te presude ionako niko i nikada neće sprovesti u djelo
Trnka je sve i zakuhao.. Što ne sačuva BiH u Dejtonu kao član delegacije nego sad tamburaši..