Komentari (161)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Primamljivo za sve investitore, pogotovo za Sloveniju, Njemacku, Austriju, Italiju i Francusku koji pisu tim pismom, svaka cast 😂😂
Vidi se koliko im smeta. Svaka druga firma po Beogradu je iz tih država. I znaš šta ima još novo, mnogima su nazivi firmi napisani na ćirilici iako je bilo originalni naziv firme u latiničnom pismu
Prvo ide ovo a onda zabrana...fasizam nikad ne spava
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Nemam nista protiv cirilice, to je i moje pismo. Međutim, pokopat ce vas taj nacionalizam, patriotizam ili kako god to zelite nazvati. Izuzetno los potez.
@HominisVoyuodeSandal zar vam neko brani da pisete cirilicom pa je potrebno da se kaznjavaju ljudi koji pisu latinicom? Ne kontam zasto konstantno imate potrebu da ugnjetavate druge narode i narodnosti.
Bgm ste vi slijep narod. Vama je dzaba govoriti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Samo naprijed,što nas više stvari bude razdvajalo to je bolje za nas.Blago albancima pa sa vama ni jezik ne dijele
Poserem se i popišam na jezik srpskog naroda, ćirilično pismo i svako srpsko dijete u BiH (posebno na srpske bebe)..........
0୧8٢მटμƐςƖ Eto vam brojevi na ćirilici
Aferim, staro bosansko pismo BOSANČICA
Piši srpski da te ceo svet razume...
Evo na pr. kad dobijes poreznu fakturu iz RS...malo latinice, malo cirilice...malo ijekavice, malo ekavice sve na jednom dokumentu....elementi fiskalnog racuna na cirilici, a naziv firme i ostali podaci na latinici....kako da se strani inevtitor snadje kad se mi domaci jedva snalazimo....toliko o gardu i pismenosti....
Svasta ... sta ima druga drzava , to jest , Srbija sa pravoslavnim narodom u Bosni ....fuj ....:(
Ćirilica nije srpska! Ona je modifikacija bosančice,autohtonog pisma Bošnjaka. Latinica je uvezena dolaskom austrougarske.
Ravnopravna upotreba oba pisma nije ako je jedno od njih favorizirano a pored toga šta je sa pravima onih koji nisu Srbi. U Vukovaru Srbi insistiraju na postavljanju naziva na čirilici a u RSu gdje su većina izbacili latinicu iz svih naziva. To je neprincipijelno i autističko ponašanje gdje se nema sluha a niti zaštite prava za drugog. Putokazi na cestama isključivo na čirilici!? Ludilo nacionalizma se rasplamsava.
Hahhhaha.. Hajd dobro...
zanimljivo većini komentora smeta ćirilica zvanično pismo jednog od 3 autohtona naroda a ne smeta arapsko pismo i natpisi u glavnom gradu interesantno. da ne spominjemo ekskluzivna naselja u koja je autohtonom stanovništvu zabranjen pristup.
* komentatora...
Glupane, kako si tako slijep? Nikome ovde ne smeta nijedno od pisama, vec nam smeta fasizam, nacionalizam i diskriminacija favorizovanjem jednog od pisama. Smeta nam nedostatak opste kulture zivljenja i odnosa prema drugacijima u manjem entitetu koji je, realno, zasnovan na genocidu. Smeta nam sto krse Ustav, dok u drugom entitetu imamo multikulturalan odnos prema svim narodima i narodnostima. Ne znam je li ti sad bar malo jasnije?
Predlažem da Bošnje pređu na arapski a Hrvati na latinski samo Srbima u inat. Možda će se tada bolje poštovati i cijeniti.:)
Direktno krsenje Ustava drzave BiH cak i Ustava genocidnog entiteta!
Tzv. Srpske vodje tonu sve vise u zivo blato. Svi oni kojima su politicari i popovi utuvili u glavu da sad treba da se strpe za dobrobit generacija koje dolaze, su izmanipulirani. Nazalost, tih novih generacija nece biti u BiH, a ako ih i bude vecina ce se iseliti u Srbiju. Pod sljivu.
Makedonsko pismo svojataju kao svoje! Narod bez korjena i buducnosti!