BiH
0

Rođendanski pokloni za sarajevske trojke Vukšić

FENA
Sarajevske trojke Sara, Nejra i Faris Vukšić navršile su danas pet godina, a predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politku, raseljena lica i izbjeglice KS Mesud Peljto i Jasmina Helać tim povodom uručili su im paketiće sa slatkišima i igračkama.

Za taj gest riječi zahvalnosti predstavnicima resornog ministarstva uputili su Belma i Krešimir Vukšić, roditelji petogodišnjaka. Trojke Vukšić idu u vrtić "Slavuj", ali su danas, kako su rekli, ostali kod kuće da zajedno proslave rođendan.

"Hvala svima koji su dosad pomagali i omogućili da moja djeca imaju stan u kojem imaju elementarne uvjete za život. Najveću zahvalnost upućujemo visokom predstavniku Valentinu Inzku i Harisu Čauševiću iz "NVO Svjetlo" čiji sam član", kazao je otac Krešimir.

Majka Belma na svijet je 2011. godine donijela trojke, prve rođene u obnovljenoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo na Jezeru. Djeca od februara 2012. godine besplatno pohađaju vrtić "Slavuj" što im je omogućila Javna ustanova "Djeca Sarajeva".

"Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS svake godine obraduje mališane paketićima. Naravno da smo im za to zahvalni, na našu sreću dobrih ljudi ima i oni nam pomažu", kazala je majka Belma.

Njene riječi su i potvrđene, jer su im istovremeno u posjetu dolazile dvije djevojke s rođendanskim iznenađenjima za djecu.

Pomoćnik kantonalne ministrice za socijalnu politiku Peljto čestitao je rođendan petogodišnjacima i od srca im poželio sve najbolje, kao i njihovim roditeljima.

"Svjesni smo da nije lako othraniti i odgojiti troje djece. Upravo iz tih razloga resorno ministarstvo svake godine, a u skladu sa zakonskim okvirima, pronađe mogućnost da pomogne na različite načine porodicama kao što je vaša", rekao je Peljto u današnjoj posjeti delegacije kantonalnog Ministarstva za rad, socijalnu politku, raseljena lica i izbjeglice porodici Vukšić, saopćila je Press služba KS.