Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pametno, nemojte dozvoliti da ovo bude zataškano....
Odgovornom majku kroz majku treba grebat!!!!!
...sve u svoje vrijeme, nadam se....
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dakako samo tuzba. Nadam se da necemo zaboraviti ni one zivo spaljene bebe u domu na Bjelavama .Takav zlocin ne zastarjeva niti trebamo dozvoliti da se to zaboravi.Traziti odgovornost za jadne sirocice to je na nama gradjanima jer oni jadnici ionako nisu imali nikoga.
6 beba sirocadi koje su radnici ostavili bez nadzora sa elektricnom grijalicom koja ih je izgorjela. Mozes zamisliti bol kroz koju su te jadne duse prosle zive goreci? Kao da im ostajanje bez roditelja nije bilo dovoljno bolno. http://www.klix.ba/vijesti/bih/polozeno-cvijece-na-spomen-obiljezje-i-mezar-stradalih-beba-djecijeg-doma-bjelave/150422050
I to bi trebalo da bude opravdanje za 6 mladih zivota??Jebi ga nema dovoljno radnika za sirocice u domu i desava se ?!! Ne to nikako ne smije da se desi u domu za nezbrinutu djecu!! Znaci sutra nam se desi saobracajka a djeca zavrse u domu pa sta im bog da!! Odgovornost mora da postoji pogotovo kad se radi o sirocadi!
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Uzrocnike salmonele kao i brojne dokazane kliconose treba traziti u Parlamentu i Predsjednistvu. 99% ih previse sere i smrde do bola tako da ih se nece biti problem locirati.
Tuzili su i sejdic i finci , cak i dobili, pa nikom nista
Da je slucajno direktorica Arzija Mahmutovic vec bi visila a na stotine nevladinih organizacija bi zapalile njenu kucu i familiju . Zalosno je da se Bosnjaci moraju uciti i nauciti da djed Mraz nije u bosnjackoj tradiciji a posto je ovo drzavna ustanova onda treba da bude sekularna a ne da se slavi Bozic i djed Mraz sto su obiljezja krscanstva . Ali avaj http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=33170 ovdje su se pobunili ali nikakvih protesta ovih dana nije bilo .Dokle je to doslo da je jadnim Bosnjacima drazi djed mraz nego njihova vlastita djeca . Jos prije par Godina ova cetnikusa je narucila krmetinu iz Rusije koju su prepakirali u rs i prodali Jovanovicki pod halal meso i nikom nista . Predlazem da se otvori sto vise privatnih vrtica za bosnjacku djecu i znam da bi mnogi ostavljali djecu u njima jer se ne dijeli krmetina i ne dolazi djeda mraz ali imaju Bajrami
Tako je,samo tužba i zahtjev za što većom odštetom.Dosta je više igre sa ljudskim životima,u ovom slučaju bića na koje smo najslabiji.I pored svega obavezno vršiti pritisak na nadležne organe i službe i ne prestati dok cijelo rukovodstvo JU Djeca Sarajeva ne bude smjenjeno a direktno odgovorni smješten u ćeliju.
Kome da ih tuzite,korumpiranom sudstvu prvo treba suditi.Tesko onome ko tuzi bandite,Advokati opljackase.
naravno!! Vodio sam bratovo dijete u hitnu pa onu bol u njegovima ocima kad vidi..jadnicak.. Treba ih tuziti na svaki moguci nacin pa ce drugi put malo double check!
Za razumjeti je frustriranost roditelja ove djece, a posebno onih cija su djece zavrsila na klinici. Nadam se i iskreno zelim brz oporavak malisanima. I sto je moguce manje brige roditeljima. Imajuci na umu ozbiljnost situacije i osjacanja onih cija su djece inficirana, najbitnije je, prvo, da se svi pacijenti 100% i bez komplikacija oporave, a onda, da se i objelodani kako je do trovanja doslo. I, svakako, pitanje odgovirnisti. Istovremeno, mislim da ne bi trebalo ici predaleko u negativnim komentarima povodom ovog slucaju. Situacija jeste ozbiljna, roditeljska osjecanja razumljiva... Infekcije salmonelom su moguce i desavaju se, s vremena na vrijeme, prvenstveno ako se mesnati priozvodi, ali i jaja i mlijecni proizvodi ne cuvaju u skladu sa propisanim normama. Ovakve infekcije se desavaju svuda po svijetu, i nisu strane ni svjetskim prehrambenim gigantima. Treba objasniti kako je do trovanja doslo, izvuci pouke tako da se to ne ponovi. Ali, nisu neophodne bujice negativnosti. Niti osipanje drvlja i kamenja po svemu i svakome... Ako se utvrdi necija konkretna odgovornost, ili (ne daj boze) namjera - konsekvence treba forsirati. Sjecam se kasnih 80-ih i infekcije i trovanja studenata u studentskoj menzi u Nedzaricima... Nije bilo lincovanja, i nisu glave padale. Nije najbitnije da glave padaju niti ovaj put. Ali jeste da se slucaj rasvijetli. I gradivo apsolvira!
Djeca otrovana po zakonu :(
Obavezno!!!
Do trovanja je doslo zbog pokvarene NAMIRNICE a ne zbog toga da li neko ima urednu sanitarnu knjizicu !!!!!
A dali su vam poruku neki dan, kažu iz kantona da će bankrotirati ako ih tužite. Znači, tužite.
...pa zar ste i pomisljali da ne tuzite...ako treba dovedite strane advokate ako sarajlijice ne smiju kome da se zamjere jer su svi u sprezi...
Tako i treba. Samo tuzba prije nego sto neko nije zivot izgubio zbog tudje neodgovornosti.
Ma nas narod se samo naklati na jednu osobu i pljuju niko nece realno da sagleda
Prvo i najvaznije je da djeca budu dobra i zdrava. A sad o odgovornosti... proziva se direktorica JU DS. Slazem se da nije oslobođena od neke vrste, pa makar i moralne, odgovornosti. No, sta je sa svima ostalima!? Prozivaju je osobe koje bi prije nje, da imaju moralnu karizmu, se trebale dici sa svojih fotelja. Ministar, savjetnici (krc, palci za predskolski odgoj) i cijela bulumenta ostalih. Pada mi na pamet savjetnica Federalnog Ministra obrazovanja Nadija B koja se sepuri po Federaciji sa džabalebarošima iz UNICEFA promovisući "zdravu hranu za rani razvoj" i pri tom uzimajući dnevnice... Kako ironično... Ne bi li ona sada trebala da kaze "zadatak je propao", odlazim sa ovog radnog mjesta. Hoće qrc!... Koliko nepravde u malenoj zemlji... A svi udarili po Mirjani ko da je ona skuhala i odnijela djeci hranu.