Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Velika podrška roditeljima mališana, svi znamo u kakvom sistemu živimo i kakva lavlja borba treba za svaki ostvareni cilj.
@SDA1pobjeda y e b e m t i b o g a
Imas li privredu za to
EDUS je super skolica za autisticnu djecu.....ali i jako skupa, samo roditelji koji mogu placati mogu djeci priustiti boravak (mi smo u porodici svi sastavljali svaki mjesec da malisa moze ici u Edus) a drzava.....ne cini nista, ne daje nista i ne haje za ovaj (veliki) problem
ministre samo si trebao pogurati..ne silazi u narod, spustit će te na svoj nivo
Država ne može finansirati djecu ali može finansirati stranke i nesposobne političare. Na kraju u ovoj državi će samo i ostati stranke i nesposobni političari.
Politicari sa posebnim potrebama
Jesul bile i Dodina i Kakirova mama?
Jesul bile i Dodina i Kakirova mama?
Jesul bile i Dodina i Kakirova mama?
Ovaj problem nije rijesen ni u mnogo bogatijim zemljama. Čim naša privreda zaradi imaćemo riješenje.
... Više škola u SAD-u preko 30 godina se koristi ovakvim pristupom u obrazovanju djece sa različitim vrstama poremećaja, a ovo je jedina naučno dokazana metoda koja pomaže djeci sa autizmom. E tu je problem. Ministar ne priznaje ono šta se dešavalo zadnjih 30-tak godina mimo Univerziteta u Sarajevu.
Što taj sistem nije uveo: Emir Suljagic - SDP, Fahrudin Orucevic-SDP, Damir Marjanovic-DF, Ljiljana Prelcec SDP, Muhamed Kozadra -SDA odnisno sve prethodne vlade. Sto sve doceka ovu vladu.
Sistem CABAS®, koji je razvio profesor Douglass R. Greer sa kolegama sa Columbia univerziteta u New Yorku, obuhvata ne samo djecu, već i njihove roditelje i stručnjake koji sa njima rade, a istraživanja su dokazala da daje 4-7 puta bolje rezultate od klasičnih obrazovnih metoda, naročito kod djece s poteškoćama u razvoju...
Podrska roditeljima :)
...i autisticnoj djeci(podrazumijeva se)
Djeci treba pomoći. Ali treba pomoći i roditeljima. Život je jako težak roditelju koje ima dijete sa poteškoćama u razvoju, bilo koje vrste.
Najčešće autizam se razvija kod djece inteligentih roditelja, gdje su oba roditelja obrazovana, intelektualno razvijena te tako da su to najčešće djeca doktora, umjetnika, profesora itd. Političara sigurno nisu dok ti stoje tu i bore se za prava koje je Europa prije 30 godina riješila.
Sramota.
Tačno jebe se nima za tom djecom oni su osobe sa posebnim potrebama jer njima treba posao a za djecu što nema logopedas prevoza ishrane med kadra pomoči roditeljima njih nije briga munafike interesuje lova ministar nikad nije obišao centar Vladimir N jedino Koldži hvala nefaleći mu stranku ,
ne vidim nigdje dr. Pištoljević, poturila Sanelu Linsdey i juriš, pitanje treba riješiti sistemski, a privatne škole nek rade privatno pa ko može nek plaća ( a vjerujte malo je takvih, ne samo u BiH nego u regionu jedna seansa po sistemu jedan na jedan košta 170/KM), sve se to gura u inkluziju, a počelo je "bezazleno volenterski", obavezno izvršiti KATEGORIZACIJU sve djece to će riješiti stvar u velikom procentu.
Kazazoviću pročitaj Zakon, KATEGORIZACIJA je riješenje, ako pare imaju pravi veći zavod od onog PRKNA u Mjedenici da sva djeca sa posebnim potrebama koja žive u Sa mogu normalno ići u SPECIJALNU ŠKOLU, pusti se ovih profitera .
Sistem CABAS®, koji je razvio profesor Douglass R. Greer sa kolegama sa Columbia univerziteta u New Yorku, obuhvata ne samo djecu, već i njihove roditelje i stručnjake koji sa njima rade, a istraživanja su dokazala da daje 4-7 puta bolje rezultate od klasičnih obrazovnih metoda, naročito kod djece s poteškoćama u razvoju.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦 💫👍💫💫 Počinje. Večeras, 7.9.2018 u 19:00 h - Narodno pozorište Tuzla. Bujrum. #ijasamiskra