{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rijetki slučajevi polne diskriminacije u Kupresu

S
SRNA
7.3.2012. u 14:24
0
0
Rijetki slučajevi polne diskriminacije u Kupresu
0
Rijetki slučajevi polne diskriminacije u Kupresu
Predsjednik Komisije za ravnopravnost polova opštine Kupres Kristina Čičak rekla je da su rijetki slučajevi polne diskriminacije u ovoj opštini.
Prema njenim riječima, formiranje Komisije trebalo bi da ohrabri žrtve ovog oblika diskriminacije da ukažu na postojanje problema, te da oni koji krše ljudska prava u ovoj oblasti budu na adekvatan način sankcionisani.

Komisija je, u saradnji sa područnom kancelarijom misije OEBS-a u Livnu, predstavila akcioni plan i program praćenja ravnopravne zastupljenosti polova u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, organima uprave, komisijama i na svim drugim nivoima, potvrđeno je iz opštinske uprave.

Jedan od glavnih zadataka ove komisije jeste briga za jednaku zastupljenost muškaraca i žena na svim nivoima odlučivanja u lokalnoj zajednici, kao i ukazivanje na eventualno kršenje Zakona o ravnopravnosti polova BiH, zbog činjenice da su žene nedovoljno zastupljene, kako u politici, tako i na drugim nivoima vlasti.

Kao posebno važan zadatak Komisija je utvrdila preispitivanje uloge žene u politici i ocjenjivanje ravnopravnosti žena na izbornim listama političkih stranaka, te rad na terenu i sprečavanje moguće polne diskriminacije na području kupreške opštine, izjavila je Kristina Čičak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: