{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rijetki slučajevi polne diskriminacije u Kupresu

S
7.3.2012. u 14:24
0
0
Rijetki slučajevi polne diskriminacije u Kupresu
0
Rijetki slučajevi polne diskriminacije u Kupresu
Predsjednik Komisije za ravnopravnost polova opštine Kupres Kristina Čičak rekla je da su rijetki slučajevi polne diskriminacije u ovoj opštini.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prema njenim riječima, formiranje Komisije trebalo bi da ohrabri žrtve ovog oblika diskriminacije da ukažu na postojanje problema, te da oni koji krše ljudska prava u ovoj oblasti budu na adekvatan način sankcionisani.

Komisija je, u saradnji sa područnom kancelarijom misije OEBS-a u Livnu, predstavila akcioni plan i program praćenja ravnopravne zastupljenosti polova u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, organima uprave, komisijama i na svim drugim nivoima, potvrđeno je iz opštinske uprave.

Jedan od glavnih zadataka ove komisije jeste briga za jednaku zastupljenost muškaraca i žena na svim nivoima odlučivanja u lokalnoj zajednici, kao i ukazivanje na eventualno kršenje Zakona o ravnopravnosti polova BiH, zbog činjenice da su žene nedovoljno zastupljene, kako u politici, tako i na drugim nivoima vlasti.

Kao posebno važan zadatak Komisija je utvrdila preispitivanje uloge žene u politici i ocjenjivanje ravnopravnosti žena na izbornim listama političkih stranaka, te rad na terenu i sprečavanje moguće polne diskriminacije na području kupreške opštine, izjavila je Kristina Čičak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: