{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inicijativa za ravnopravnost polova u službenim aktima

S
SRNA
28.3.2012. u 19:00
0
2
Inicijativa za ravnopravnost polova u službenim aktima
0
Inicijativa za ravnopravnost polova u službenim aktima
Ismeta Dervoz
Komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za ostvarivanje ravnopravnosti polova podržala je inicijativu poslanika Ismete Dervoz za donošenje odluke s ciljem zaustavljanja diskriminacije i ostvarivanja ravnopravnosti u jeziku u odnosu na lica ženskog roda koji se koristi u komunikaciji.
Inicijativa poslanika Saveza za bolju budućnost odnosi se i na zaustavljanje diskriminacije i ostvarivanje ravnopravnosti u jeziku u odnosu na lica ženskoga roda koji se koristi u internim aktima i materijalima, aktima i materijalima koji se šalju drugim institucijama u zemlji i inostranstvu, poslovnicima domova Parlamentarne skupštine BiH i svim drugim situacijama koje to zahtijevaju, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Na današnjoj sjednici dogovoreno je učešće članova Komisije na tematskoj sjednici "Jačanje političke volje u suzbijanju rodno zasnovanog nasilja" koja će, u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost polova BiH i Kancelarijom rezidentnog koordinatora UN u BiH, biti održana 2. i 3. aprila.

Odlučeno je da tematska sjednica, na kojoj će biti raspravljano o položaju Romkinja u BiH, bude održana krajem aprila ili početkom maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: