{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rijaset IZBiH: Očekujemo da OHR ukine odluku Vlade RS

21.4.2014. u 14:42
4
30
Rijaset IZBiH: Očekujemo da OHR ukine odluku Vlade RS
4
Rijaset IZBiH: Očekujemo da OHR ukine odluku Vlade RS
Rijaset IZ BiH
Povodom odluke Vlade Republike Srpske (RS) o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske (RS), danas je reagirao Kabinet reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ BiH), izražavajući zabrinutost zbog takvog čina.
"Nedavna odluka Vlade RS-a o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske predstavlja jednostrano i antidaytonsko djelovanje usmjereno na sužavanje demokratskog prava svih građana naše zemlje da slobodno i bez prepreka biraju mjesto svoga prebivališta", smatraju u Rijasetu IZBiH.

Posebnsu zabrinuti zbog toga što spomenutom odlukom Vlada RS-a "nastavlja politička nastojanja na obeshrabrivanju i otežavanju procesa povratka naših građana u ona područja s kojih su protjerani etničkim čišćenjem i genocidom".

"Zato od OHR-a očekujemo da odluku Vlade RS-a o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji RS-a poništi kao neustavnu, nedemokratsku i antidaytonsku po svom pravnom i političkom karakteru", navodi se u saopćenju Kabineta reisu-l-uleme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: