BiH
2

Rezervisali pogrešan hotel: Umjesto u Sarajevo Kuvajćani stigli u Široki Brijeg

Klix.ba
Porodica Al-Mausawi u Širokom Brijegu (Foto: Vecernji.hr)
Porodica Al-Mausawi u Širokom Brijegu (Foto: Vecernji.hr)
Kuvajtska porodica Al-Mausawi namjeravala je provesti pet dana u Sarajevu. Međutim, zbog zabune prilikom rezervacije hotela, odsjeli su u Širokom Brijegu.

Aqeel al-Mausawi i njegova porodica već nekoliko dana glavna su atrakcija u Širokom Brijegu. Iako su htjeli posjetiti glavni grad BiH, spletom čudnih okolnosti završili su u ovom hercegovačkom gradu.

Kako piše Vecernji.hr, Aqeel već dugo želi posjetiti BiH i, s obzirom na to da je sada u penziji, odlučio se s porodicom uputiti u Sarajevo. Rezervirali su avionske karte i boravak u hotelu Park. Uvjereni da je s rezervacijama sve u redu, sletjeli su na Međunarodni aerodrom u Sarajevu i taksisti platili da ih odveze do njihovog hotela.

No, umjesto vožnje koja je trebala trajati pola sata, u taksiju su proveli više od dva sata i završili oko 140 kilometara južnije, u srcu Hercegovine, te umjesto Miljacke ugledali Lišticu. Nije riječ ni o kakvoj prevari, naime, oni su vozaču taksija dali svoju rezervaciju na kojoj je uistinu bila slika hotela Park, ali u Širokom Brijegu, gdje ih je on i odvezao.

"Nije kriv taksista nego mi jer smo greškom zbog istog naziva hotela rezervisali smještaj u drugom gradu, ali nam sada nije nimalo žao", kazala je Aqeel al-Mausawi za Vecernji.hr.

Iako su ubrzo uvidjeli da nisu u Sarajevu, odlučili su iskoristiti rezervaciju do kraja i razgledati Široki Brijeg. Posljednjeg dana svog boravka u Širokom Brijegu prisustvovali su i otvorenju Mediteran Film Festivala. Aqeel kaže da je oduševljen boravkom u Hercegovini i ne može vjerovati koliko su srdačno primljeni u Širokom Brijegu.

"Drago mi je što sam greškom završio ovdje jer ovo je moj prvi blizak susret s katolicima u životu i zapanjen sam njihovom razinom tolerancije prema nama i mojoj vjeri. Gostoprimstvo je uistinu na nevjerovatno visokom nivou", kaže Aqeel.

Dodaje da i dogodine namjeravaju posjetiti Široki Brijeg, ali ovoga puta planski. Nakon petodnevnog boravka napustili su Široki Brijeg da bi konačno posjetili i Sarajevo.