BiH
29

Načelnik Širokog Brijega ugostio Kuvajćanina koji je greškom došao u taj grad

Klix.ba
Načelnik Širokog Brijega Miro Kraljević primio je Aqeela al-Mausawia iz Kuvajta i novinara Večernjeg lista Hassana Haidara Diabu.

Aqeel al-Mausawi i njegova porodica htjeli su posjetiti glavni grad BiH, ali spletom okolnosti završili su u Širokom Brijegu.

Aqeel al-Mausawi na sastanku s Kraljevićem istakao je da je njemu i njegovoj porodici jako drago što su greškom rezervisali pogrešan hotel i završili u Hercegovini jer su prvi put imali priliku da se druže s katolicima, upoznaju kulturu i običaje te dodao da su naišli na visok nivo tolerancije i poštovanja prema njemu, njegovoj porodici i njihovoj vjeri.

Načelnik Kraljević istaknuo je zadovoljstvo ovom iznenadnom posjeti porodice iz Kuvajta.

Podsjetimo, kuvajtska porodica Al-Mausawi namjeravala je provesti pet dana u Sarajevu. Međutim, zbog zabune prilikom rezervacije hotela, odsjeli su u Širokom Brijegu. Naime, oni su po dolasku na Aerodrom Sarajevo taksisti dali adresu i tako završili 140 kilometara južnije, u srcu Hercegovine.

Ipak, porodica je sretna što je imala priliku da upozna Široki Brijeg, gdje su ih, kako su istakli, svi lijepo ugostili.