Komentari (108)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moj pradjed je umro na njivi kada su došli komunisti, oduzeli zemlju i posjekli mu kruške kaizerovke od njegovog čukun-djeda. Sjedio na njivi i gledao kako sijeku i u suzama govorio: "Gledaj, padaju ko ljudi." Tu ga je srce i ostavilo. Jbo tu prokletu zemlju, ne treba mi sad kad ste od nas napravili sirotinju.
Sve po zaslugama. Htio je njivetinu, umjesto njivu. Eh eto.
jbt kruska
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Uspjesan povrat ostvaruju samo religijske institucije, valjda je zbog njih restitucija i skontana. Tesko da ce obican narod sta vratiti.
Načelnici opština žele to pod svoje, lopovluk i zarada sa strane pored uhljebljenja...
Oho, onda mom dedi pola grada da se vrati nazad, sve njegova zemlja bila
Sta je sa Kmetopravom."..vracena imovina naplacena..protiv zakona..dva puta bezzzakonje
97% privatne zemlje u BiH pripada Bošnjacima, samo 3% pripada drugima.
Meni rek'o baaabo daje 99% 🥸
Vrijeme je za nacionalizaciju 2.0 da politički uhljupi I ratni profiteri vrate poštenom svijetu ono što su nakrali tokom rata i ovih 30 godina poslije.
Slabo ovdje ko konta da je već ovo urađeno.Političari su tu imovinu dodijelili današnijm gazdicama,a zauzvrat evo 25 god.imaju glasove.Stotine firmi i ta tkzv državna zemlja data za 1 KM
Naj bolje bi bilo danam vratite drzavu.
Sta vratiti? Uzeli i ono sto smo imali
Da nije Finci spomenuo ovo, niko pojma o ovome ne bi imao od naših mainstream političara
Proces restitucije je počeo 1990e sa Antom Markovićem, kakav Finci.
Samo u Bosni,kmetovi su dobili agrarnom reformom,aginsku i begovsku zemlju koju su obrađivali...vlasništvo je neotuđivo pravo. Onda je i zlotvor Tito oduzeo vakufsku imovinu,imovinu Islamske zajednice.
Vratite nam sve sto je oteto u Agrarnoj reformi
A da prije toga Drvosjeca i Hifa vrate pare koje su pokrali narodu?
Vratiće se rode ...
Vratite fabrike radnicima.I meni vratite ovih trideset godina sto ste ih uzeli.I mom komsiji biciklo sto ga je netko ukrao.I koliko kosta potenciranje ovakve teme?
Pola hotela Holiday napravljeno na zemlji moje porodice, zgrada kod velikog parka takodjer, na 40 duluma u Kotorcu neki napravili kuće...Čisto sumnjam da će nam iko išta dati za to.
Denacionalizacija, od 1919 ! SFRJ je nasljednik Kraljevine.