|

Resi Kavazović razgovarao s ambasadorima islamskih zemalja

Resi Kavazović razgovarao s ambasadorima islamskih zemalja
1
F
FENA
11.12.2013. u 20:38
15
komentara
1

dijeljenja
Resi Kavazović razgovarao s ambasadorima islamskih zemalja Foto: Rijaset.ba
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je primio u posjetu ambasadore islamskih zemalja u Bosni i Hercegovini: ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Eid al-Thakafija, ambasadora Katara Rashida Mubaraka al-Kawarija, ambasadora Kuvajta Nasira al-Motairija, otpravnika poslova ambasade Libije Oraibija al-Halloudija i zamjenika ambasadora Palestine Huseina Dijaba.
Diplomatski predstavnici islamskih zemalja su reisu Kavazoviću izrazili zabrinutost zbog atmosfere koja se u posljednje vrijeme kreira u medijskom prostoru iz koje se može razumjeti da su arapski investitori i turisti nepoželjni u Bosni i Hercegovini, prenijela je Agencija Mina.

Diplomate islamskih zemalja izrazili su bojazan da bi, ukoliko se takav ambijent nastavi u narednom periodu, to moglo naštetiti odnosima Bosne i Hercegovine i islamskih zemalja.

Reis Kavazović istakao je da Islamska zajednica smatra da su u Bosnu i Hercegovinu dobrodošli svi ljudi dobrih namjera i na tom putu ne smije biti bilo kakve diskriminacije, posebno ne za građane prijateljskih zemalja i naroda koji su Bosni i Hercegovini pomagali kada je bilo najteže i koji i danas pružaju nesebičnu podršku i pomoć.

Također je naglasio, ukoliko se moglo razumjeti da je bilo drugačijih pristupa ili izjava, onda su izvađeni iz konteksta ili nisu dobronamjerni, te izrazio uvjerenje da svi zvaničnici u Bosni i Hercegovini, posebno muslimani Bošnjaci, sigurno imaju isti osjećaj dobrodošlice za sve ljude iz prijateljskih zemalja.

Reisu-l-ulema je izrazio nadu da je u ovom slučaju, ipak, došlo do jednog nesporazuma koji ne bi trebalo krivo tumačiti, ponavljati ili na njemu graditi buduće projekcije odnosa između prijateljskih zemalja i naroda.

Zamolio je ambasadore islamskih zemalja da prenesu svojim vladama iskrenu želju za unapređenjem saradnje za dobrobit svih naroda i da nastave ulagati u privredne, obrazovne, kulturne i vjerske projekte.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...