Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne spominju gospoda iz vodovoda ostecenu mrezu i gubitke koja ista stvara,lakse je po gradjanima!Sramota,smiju nam se turisti u centru grada!
wtf pa zasto se to ne popravlja...pored tolikih rijeka i ciste vode mi nemamo vode...koji ***...
eee pa ako bi se popravljalo,saniralo i ulagalo ONDA BI TREBALO I RADITI ŠTA ZA PROMJENU I TROSITI NOVAC NA GRADJANSKE POTREBE... AL ONDA NE BI IMALI ZA PLATE I REGRESE ps: dok god placam vodu po potrosenom kubiku kao da je roba iz trgovine do tada cu da je trosim koliko hocu, tj koliko mogu da platim i necu reducirati ni milimetra...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
kako da se abdestim da klanjam sabah
pa vjerovatno znas, ima i olaksica za to.. tejemum...
eno sad klanja
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
lazu ja zivim na a polju redukcije je bilo i kad su u maju one kise padale ja ih nazovem kaze gase pumpe da se puni mreza a napolju poplave.kako to da nam dolaze isti racuni jer mi placamo po clanu ako navece nema vode a isti racun po logici stvari trebalo bi ih umanjiti za toliko koliko se trosi navecer inace sto ce redukcija ako se navecer ne trosi jer po racunu se to ne vidi.a mi nemamo vode a neki dan ste dalo koli koncesiju za izvoriste iz koje pumpaju 12 litara u sekundi,lopovi jedni
kad pukne cijev, po par dana nisu u stanju da otklone kvar, jezero se stvori koliko se vode baci uzalud... dovolno da se opere svako auto i svaki cilim u gradu..
E na sta je Sarajevo spalo...
Po mnogim statistickim podacima, Bosna i Hercegovina zemlja sa najvecim hidropotencijalom u Evropi i u top 10 u svijetu, uvodi redukcije vode zbog nedostatka iste ? Imamo vode na izvoz u cijelu Evropu a oni nam redukcije ?
sreca ne placam 30 km vodu kao da bazen imam u stanu -.- jos je i iskljuci a racun ce redovno doc -.-
sreca pa za koji dan napustam sarajevo.. od iduceg semestra imate lijep pozdrav sa jadrana :)
Nestasica vode u drzavi koja lezi na prirodnim izvorima i posjeduje najvise pitke vode u Europi.
U glavnom gradu vrse redukciju to je bruka i sramota u drzavi koja ima vode za izvoz hvala bogu mi nemamo sa tim problema u mene pritisak izbija slavinu voda napravljena od donacije republike Hrvatske za bolnicu u novoj Biloj voda napravljena po Europskim standardima cijev od vode moze malo dijete da udje sva okolna mjesta oko bolnica koriste tu vodu pritisak treba smanjivati na ventilima koliko je jak pritisak hvala im za to
naj veći lopovi na dunjaluku, od rata do sad nisu imali nikakva veća ulaganja (rekonstrukcije mreže grada ili slične poduhvate) nego samo ubiru kajmak od naroda već 20 godina. I to od nečeg što je neko drugi nekad ugradio. Da su rentabilno trošili pare i djelili normalnije plate shodne standardu fucking sjebane države do sad bi mi imali i ljeti i zimi vode. Nego zine zicagu, kad može čistačica u telekomu imati milju ipo, može i kod nas u vodovodu. Stoka je to rasipnička.
mater vam ***
radi se o štednji struje kako pumpe ne bi morale raditi punim kapacitetom. računica je tu jednostavna. ali mislim da bi oni trebali raditi uštede na drugi način, u gradu se zna dogoditi da neke cijevi puštaju mjesecima dok se ovi sjete to popraviti, a to su ogromne količine vode koje se gube nepovratno. nije mi jasno ni komunalno preduzeće rad. neažurni su u slanju računa za čistoću, a također ne vode računa da sa stanarima novih zgrada naprave ugovor, čime gube veliki dio sredstava. niti voda niti struja pa čak ni grijanje nije pljačka naroda ali oni što naplaćuju održavanje zgrade je čista pljačka. prosto je nevjerojatno da se taj segment plaća skuplje od vode ili struje, a jedino što rade je da operu stepenište ili promijene sijalicu. tu treba izbaciti privatnike i uvesti gradsko preduzeće koje će imati obzira prema svojim građanima.
Pa koji kreteni više!!! Znate li da vodovod koji spominje gubitak od 70% je ustvari gubitak na bespravnim priključcima. Zar nije lakše krenuti od kuće do kuće, pa da svi plaćamo i da svi učestvujemo u popravci ako gdje treba i da autopraonice neokrecu vodomjer svakih par dana!!!
Ne lazite vise...pa redukcija je na snazi vec par godina non-stop nije bitno da li je ljeto ili zima kad ste skontali da pocnete iskljucivati pumpe u tom periodu da bi ustedili na struji. Kakvi gubici vode ili slicno...da se voda toliko gubi zbog ostecenosti mreze do sada bi u Sarajevu trebali postojati podzemni tuneli kao za metro i zgrade bi se pocele urusavati.
to nam je niksic dao
Redukcije ha ljeti ha zimi, a vode na pretek. Ni cijev ne znamo zavariti, a ljudi lete ha u svemir ha iz svemira. Tja to smo mi!