Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da se more stimat
NiPotizam, valja uhljebit nehljebe radi glasova
Na sramotu ko god je donio takav pravilnik!! Znaci na staz se daju max bodovi a mogu biti i do 30 a oni smrtnici na birou max 6. Sta to znaci?! Oni koji su preko stele dobijali sansu i radili sad ce biti jos i nagradjeni za stalni radni odnos! Cak i ako je kategorija boraca invalida itd ne pomaze nista jer i to ne moze nadmasiti bodovanje staza. Najveca diskriminacija i muljaza od kako postoje konkursi. Sivro dobro ste ovo ustimali i ti i ova trojka da utrpate svoje kandidate.
Vratite bodove na diplomu!
Nema veze da li odlucuje direktor ili komisija jer komisija radi kako direktor kaze. Radila sam u vremenu kad nije bilo bodovanja i kasnije godinama nakon sto se pocelo bodovati pa su se kriteriji konstantno mijenjali. Jeste bolje s kriterijima i dosta toga se promijenilo, ali jedno je ostalo isto- kako direktor kaze tako bude. Kandidata koji nije prethodne godine bio u toj skoli na intervjuu pozdrave, pitaju za planove gdje namjerava raditi i daju mu minimalan broj bodova.
Prvo po bodovima je prvi a treci je treci.Ne moze treci biti prvi.Moze naravno u ovoj korumpiranoj prciji od drzave. Pare ljude kvare a postenje je postal utopija.
A opet za predskolsko obrazovanje treci pravilnik, objavili konkurs za 150 radnih mjesta, primili ljude, a nisu nigdje ni objavili rang liste???? Ima li gdje Tuzilastva??
Zločinci i zlostavljači!
Prijem nastavnika u osnovnoj bez intervjua. Da mi je da vidim tog bisera koji se toga sjetio. Učitelj i nastavnik u osnovnoj ne samo da uči nego i odgaja djecu.
Ma koga ce ONI odgajati, stoka neodgojena i neobrazovana...da imaju diplomu, ali to ne znači da su obrazovani....
Jedan kriterij za genetski predodredjene a jedan za one sto nece biti primljeni
A ko odlucuje je li obrazlozenje direktora adekvatno?
Ako ima velike si se to je dobra nastavnica..
Ne bodovati initervju? Pa zasto ga uopce odrzati onda? Da ne kazem da bih uvela iq i psihotest. U vremenu hiperprodukcije kadra i raznih diploma, djeca su najpogodjenija skupina, jer ih "uce" podobni (cast izuzecima). A s druge strane, zastarjele metode iz ´45., bubanje napamet, ostra osuda svega novog i modernijeg, je druga losa krajnost. Dakle- recept za bijelu kugu, odljev mozgova i ostalih posasti apokalipse.
Zaboravili su spomenuti da se diplome po novom sistemu (Bologna) vise ne boduju, nego samo one po starom sistemu. Hijeroglifi ce ostati raditi, dok se novi nece imati priliku zaposliti
Svaka škola ima svoje pravilnike, svoje tumačenje zakona i bodovanje. Divlji zapad. Sarajevo ima vlast a ta vlast krši zakone i nikome se nemaš požaliti. A kao biva ovi će raditi sve transparentno i po zakonu... ovo sto se radi u Sarajevu je degutantno postalo najblaže rečeno. Nije mi žao što se ovo sve dešava.
U Sarajevu se vidi da se neke stvari dovode u red. Vrtići posebno, pa psiholozi ... Pusti ti šuplju... Svaka čast na odlukama.
Igraju se zakona. Zašto bi u jednoj školi intervju bio koristan a u drugoj ne??? Nikad gora vlada.
Pozitivno je što ima napretka, ali može to još dosta bolje..
Ma ima napretka ...to je svima jasno. Vrtić me više ne guli, stariji sin će dobiti knjige besplatno. Moje dijete nakon sedam godina školovanja prvi put u školi će imati psihologa. To je za mene napredak, ostalo je suplja priča.