Izmjeren mu visok pritisak
0

Ratko Mladić vraćen u sudnicu nakon ljekarskog pregleda

SRNA
Ratko Mladić
Ratko Mladić
Haški optuženik Ratko Mladić danas se, nakon kratkog ljekarskog pregleda obavljenog jer mu je bio izmjeren visok pritisak, vratio u sudnicu Haškog tribunala na nastavak saslušanja svjedoka optužbe, nekadašnjeg policijskog inspektora iz sarajevskog naselja Dobrinja Refika Sokolara.

"Sudsko vijeće je obaviješteno da je optuženog pregledao doktor koji je prisutan na sudu i, nakon što se konsultovao sa ljekarom iz pritvorske jedinice, utvrđeno je da nema ničega što bi onemogućilo optuženog da prati nastavak postupka", saopštio je predsedavajući sudija Alphons Orie.

Branilac generala Miodrag Stojanović obavijestio je ranije danas vijeće da je Mladiću izmjeren visok pritisak, najprije od 190 sa 105, a zatim 190 sa 106.

Sokolar je o incidentima granatiranja i snajperskog djelovanja 2002. godine svjedočio na suđenju nekadašnjem komandantu Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske (VRS) Stanislavu Galiću.

Svjedok je istraživao 200 incidenata u Dobrinji u kojima su žrtve bili civili, a za koje je utvrđeno da je vatra došla sa teritorije pod kontorolom VRS.

U unakrsnom ispitivanju branioca Branka Lukića, svjedok je potvrdio da je 1992. godine bilo pripadnika Armije BiH koji su nosili civilnu odjeću, ili su imali dijelom civilnu odjeću, a dijelom vojnu uniformu.

Glavni pretres se nastalja sutra popodne.