BiH
106

Ramiz Salkić zakazao vanrednu konferenciju: Opstruišu me, nemam nikoga u kabinetu

Piše: Er. M.
Ramiz Salkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ramiz Salkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić obratit će se danas javnosti na vanrednoj konferenciji za medije u povodu opstrukcije njegovog kabineta.

Salkić je u razgovoru za Klix.ba kazao kako će na konferenciji između ostalog govoriti i o predmetima koji se nalaze pred Ustavnim sudom BiH, a koji se odnose na raspisivanje referenduma o Danu RS-a.

Potpredsjednik manjeg bh. entiteta trebao je u sali Narodne skupštine (NS) RS-a u petak (9. septembar) održati sastanak sa bošnjačkim političkim predstavnicima. Tema razgovora bila bi aktuelna politička situacija u smislu održavanja referenduma.

On je rekao kako je tim povodom tražio od Sekretarijata Palate RS-a da mu se osigura prostor za održavanje sastanka. Kako kaže dogovoreno je da se u maloj sali entitetske skupštine održi sastanak s oko 150 bošnjačkih zvaničnika i članova nevladinih organizacija.

"To je bilo dogovoreno, ali kada smo trebali da ljudima šaljemo pozive dobio sam odgovor da ne možemo dobiti salu bez ikakvog obrazloženja. To je nastavak opstrukcije rada mog kabineta. Nemam nikakve podrške, nemam saradnika, nemam apsolutno nikoga. Ovo je nastavak tih aktivnosti", rekao je Salkić.

Uprkos opstrukcijama poručio je vlastima u RS-u da će sastanak sa bošnjačkim predstavnicima biti održan 9. septembra kako je ranije i najavljeno.