Medijske slobode
0
RAK - ni na nebu, ni na zemlji
Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@cccc .....Mahir Hadziahmetovic nije predsjednik Vijeca RAK-a....
Asime, tvoj tekst je apsolutno promasena tema. Providno se stavljas u sluzbu institucije koja je sve osim neovisna. RAK nikada nije niti bio neovistan i vjerojatno to nikada nece ni biti. U ovakovoj zemlji najmanje. SLicne institucije u svijetu su nesto sasma drugo, servisi koji potpmazu medijumima i kontoliraju \"opci\" drustveni interes. Priznaces, opci interes u BiH ne postoji. Postoje hrvatsko-srpsko-bosnjacki i interesi ostalih koji su kao rogovi u vreci. Ne brani Rak jer on je poguban po opci interes a oni koji ga vode samo ti to na dnevnoj bazi potvrdjuju.
Poštobvani Asime, ne znam zašto branite RAK? Na stranu to što Dodik želi da uguši sve što ima predznak BiH, ali zvaničnici RAK-a su vršili pritisak na novinare u FBiH kada bi im stali na žulj. Jedan vaš kolega je otvoreno pisao o tome kada je provalio vezu između pojedinih zvaničnika RAK-a i Osmanagićeve \"fondacije\". RAK je služio kao sredstvo pritiska na novinare koji su raskrinkavali aferu Čovjek je to javno rekao i rekao da je spreman ići na sud da svjedoči o tome. Drugo, predsjednik Vijeća RAK-a Mahir Hadžiahmetović je čovjek sa milion funkcija. Istovremeno je u jednom trenutku bio predsjedniik Vanjskotrgiovinske komore, direktor naftne kompanije Petrol, predsjednik Udruženja naftaša, zvaničnik RAk-a i član milion nadzornih i upravnih odbora. Prema tome, tek kada počiste svoje, neka onda glume zaštitnike medija.
joj pun mi vas je ku.rac vise, sve naki doktori, strucnjaci... i vas i ovog portala, idite svi u sto pi.cki materina... je.bo vas Tito mrtvi, de.bili jedni...
nas rvate to ne zanima i tako neplaćamo pretpplatu -:)
U svome pismu (ovdje staviti link na pismo!) hahahahaha, kakvi diletanti!
TVSA jedina nije pod neokomunističkom komandom, za sada... A novinari na FTV i nisu novinari, to su kerovi i zna se ko im je gazda. Nikada mediji nisu bili manje nezavisni kao što je to danas slučaj!
Ljudi moji, taj RAK ne postoji, ne postoji u smislu da ima neku funkciju...ne regulišu oni ništa, rade i emituju fašisti šta hoće na velikom broju kanala...isto kao pred rat...nek nam je bog na pomoći, država i njeni organi sigurno neće, pa tako ni ove kojekakve agencije....
to je isti onaj rak sto dozvoljava vladi kantona sarajevo da ima vlastitu televiziju za samopromociju,i drug kemal koji zenu postavi da vodi dnevnik na bht-u ili?