{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RAK kaznila BH Telecom i HT Mostar sa po 30.000 KM

S
31.8.2011. u 10:57
0
25
RAK kaznila BH Telecom i HT Mostar sa po 30.000 KM
0
RAK kaznila BH Telecom i HT Mostar sa po 30.000 KM
Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) kaznila je firme BH Telecom d.d. Sarajevo i JP HT d.d. Mostar sa po 30.000 KM zbog kašnjenja uvođenja usluge prenosivosti brojeva u mobilnoj mreži, saopćeno je iz ove agencije.
Agencija je u sklopu priprema za korištenje usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži Bosne i Hercegovine izvršila ocjenu spremnosti pojedinih mobilnih operatora da omoguće pružanje te usluge u zadanom roku do 30. juna 2011. godine.

Detaljnim uvidom došlo se do ocjene da je Telekom Srpske d.d. Banja Luka završio sve aktivnosti u vezi pružanja navedene usluge, dok BH Telecom d.d. Sarajevo i JP HT d.d .Mostar nisu izvršili sve potrebne pripreme vlastitih tehničkih sistema za početak korištenja usluge prenosivosti telefonskih brojeva za pretplatnike u mobilnoj telefonskoj mreži Bosne i Hercegovine.

Također, rješenjem se nalaže BH Telecom d.d. Sarajevo i JP HT Mostar d.d. da izvrše sve potrebne tehničke i administrativne radnje u svojim mrežama do 31. decembra 2011. godine, kako bi svi pretplatnici u Bosni i Hercegovini mogli početi sa korištenjem usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži sa 01. januarom 2012. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: