{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radončić: SBB traži dvije godine da preokrene stanje u BiH

F
14.9.2014. u 10:57
163
92
Radončić: SBB traži dvije godine da preokrene stanje u BiH
163
Radončić: SBB traži dvije godine da preokrene stanje u BiH
Foto: FENA
U Centru za kulturu Općine Travnik Savez za bolju budućnost (SBB) BiH u subotu je predstavio svoje kandidate i politiku "Cunamija pravednosti i snažnog razvoja BiH".
Istaknuto je da je ova vlast dovela do toga da imamo više od 550.000 nezaposlenih, da je pola stanovništva u BiH siromašno i da čak svaki šesti stanovnik BiH na spavanje ide gladan.

"Ovo je neodgovorna vlast, bilo da su u pitanju poplave, rudari, penzioneri i kompletan bh. narod", kazao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Dodao je da su građani BiH pred velikom raskrsnicom - s jedne strane Bakir Izetbegović (SDA) i Zlatko Lagumdžija (SDP), koji se lažno svađaju, a s druge strane je dvojac Fahrudin Radončić (SBB) - Željko Komšić (Demokratska fronta), s razlikom da će SBB biti veliki pobjednik ovih izbora.

Radončić je naveo podatke da je SDA s 900.000 glasova 1996. stalno bila kažnjavana od naroda, gubila podršku Bošnjaka te je 2010. godine imala samo 182.828 glasova za Parlament BiH.

Foto: FENA
Foto: FENA


To znači, potcrtao je Radončić, da narod kažnjava neuspješnu 20-ogodišnju vladavinu ove stranke.

"Travnik je vezirski grad i zato namjerno ovdje, uz ekonomiju koja je u prvom planu, želim nešto reći za nas, Bošnjake i muslimane. Svi mi volimo ovdje čuti ezan. Volimo vidjeti lijepu džamiju. Muslimane obraduje dijete koje nešto nauči na vjeronauci, pa ga mi častimo poklonom. Dakle, volimo svoju vjeru, ali ima nekih koji su zalutali u politiku. Mali sinovi velikih očeva žele uzeti monopol nad vjerom. Usuđuju se zavirivati u ljudska srca. SDA se usuđuje prebrojavati narod po džamijama. Samo se Staljin usuđivao zavirivati u ljudsku dušu i intimu. Ne treba prihvatiti diskriminaciju našeg naroda po tom osnovu. Oni se hvale da je mala skupina muslimana sačuvala vjeru u BiH i na Balkanu, a misle na grupu Mladih muslimana. Tačno je da je ta grupa od nekoliko stotina ljudi doživjela komunističke torture i mi im za to iskazujemo poštovanje, ali našu vjeru, našu naciju, naš bošnjački identitet i našu kulturu sačuvali su naši roditelji, sačuvali smo mi, čuva je kompletan narod", kazao je Radončić.

Foto: FENA
Foto: FENA


Predsjednik SBB-a je obraćanje zaključio riječima da su "sinovi ili unuci Mladih muslimana svojom nesposobnom vlašću, nepotizmom, neravnopravnošću drugih koju su proizveli doveli Bošnjake na ivicu egzistencije".

"Istovremeno su i obrukali svoje roditelje. Zato oni nemaju pravo nikome više držati lekcije iz morala. Moramo gledati u državu, graditi državu, a u ekonomski snažnoj i moćnoj multietničkoj državi pitanja nacije i vjere su nediskutabilna. Naša budućnost je u Evropi, euroatlantskim integracijama, NATO-u i snažnoj izgradnji multietničke zemlje. SBB ima moćan ekonomski i politički plan, SBB želi da svi građani rade i imaju isti šansu. Od građana nakon 12. oktobra tražim samo 10 posto vremena koje su dali SDA-u - umjesto 20 godina vlasti, mi tražimo samo pola mandata, odnosno dvije godine. Ukoliko za to vrijeme i sa svojevrsnim ugovorom s narodom ne preokrenemo situaciju, sami ćemo otići i nećemo čekati 7. februar i demonstracije građana da bismo otišli s vlasti", rekao je Radončić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: