BiH
5

Predizborni skupovi SBB-a u Doboj-Istoku, Gračanici i Lukavcu

FENA
Savez za bolju budućnost - Fahrudin Radončić održao je u ponedjeljak tribine u Doboj-Istoku, Gračanici i Lukavcu.

Prisutnima se obratio i predsjednik te stranke i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić koji je naglasio da SBB nikada neće dozvoliti da BiH bude privjesak drugih inozemnih politika, te da „našu sudbinu određuju ni Erdoanov vazal Bakir Izetbegović, ni Putinov vazal Milorad Dodik“.

"Naš put je euroatlantski. Želimo u EU i NATO. Želimo najbolje demokratske standarde Zapada. Marionete iz Sarajeva i Banje Luke neće moći gurnuti narod na pogrešan put", poručio je Radončić.

Ponovio je da je vlast SDA i SDP-a dovela zemlju na posljednje mjesto u Evropi, da radnička djeca i građani nemaju nikakva prava na posao i da državom upravljaju sistemska korupcija i državna mafija.

"Nudimo ugovor s narodom, da spasimo svoju zemlju i narod i zato tražimo vašu podršku i glasove", rekao je Radončić.

On je ocijenio da je jedina veća elementarna nepogoda od poplava koje su nanijele enormne štete ovim krajevima, "nesposobna Federalna vlada".

"Zima dolazi, čak 43.000 stambenih jedinica nisu adaptirane, a 90.000 ljudi zbog toga nema dom. Što je najgore, SDA i SDP opet nam obećavaju mnogobrojne šarene laže. Isto su govorili prije četiri godine, a, prema zvaničnim podacima, ispunili su samo bijednih tri posto onoga što su 2010. pred izbore obećali naivnim glasačima", upozorio je Radončić, saopćeno je iz Pres-centar SBB - Fahrudin Radončić.