{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radojičić zagovara "ozbiljne" promjene Izbornog zakona BiH

F
19.11.2012. u 15:20
0
4
Radojičić zagovara "ozbiljne" promjene Izbornog zakona BiH
0
Radojičić zagovara "ozbiljne" promjene Izbornog zakona BiH
Igor Radojičić (Foto: Arhiv)
"Sazrelo" je vrijeme za ozbiljne promjene Izbornog zakona BiH, jer se u njegovoj implementaciji pojavljuje sve više problema, a i više od mjesec dana nakon održanih lokalnih izbora još nema svih potvrđenih rezultata i razjašnjenih situacija.
Ovo je danas rekao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić u razgovoru s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Patrickom S. Moonom.

Ambasador Moon se interesovao za dogovor SDPBiH–SNSD i za moguće “domete” za sutra najavljenog sastanka "šestorke" u Mostaru.

- Zajednički je ocijenjeno da je, u načelu, dobro kada se postižu domaći dogovori, iako svaki politički dogovor treba biti pretočen u konkretne akte i proći parlamentarne procedure i zakonske promjene, saopćeno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine RS-a.

Tokom sastanka izrazili su i očekivanje da će se približiti stavovi o rješavanju pitanja "Sejdić - Finci" i deblokadi puta ka Evropskoj uniji.

Ambasador Moon izrazio je naročito interesovanje za rješavanje pitanja vojne i državne imovine, ponavljajući poruku iz nedavne posjete američke državne sekretarke Sarajevu da bi brzo rješavanje vojne i državne imovine omogućilo pokretanje programa MAP do kraja godine.

Razmijenjena su i mišljenja i o aktuelnim ekonomskim kretanjima i očekivanim parlamentarnim raspravama o ekonomskoj politici i budžetu za 2013. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: