|

Radojičić: BiH nema sredstva za obnovu imovine

Radojičić: BiH nema sredstva za obnovu imovine
0
F
FENA
15.2.2012. u 20:27
8
komentara
0

dijeljenja
Radojičić: BiH nema sredstva za obnovu imovine Igor Radojičić
Republika Srpska i Bosna i Hercegovina nemaju dovoljno finansijskih kapaciteta da same obnove u ratu uništenu imovinu, niti da osiguraju takav nivo investicija koji bi značajno povećao zaposlenost, rekao je predsjednik parlamenta RS-a Igor Radojičić tokom razgovora sa ministricom za integracije njemačke pokrajine Baden Virtemberg Bilkaj Enej.
Radojičić je kazao da je vraćanje imovine u BiH završeno i da ne postoje sigurnosni problemi, ali da su veoma izraženi problemi popravke uništene imovine i zapošljavanja, saopćeno je iz kabineta entitetskog parlamenta.

Na području RS i BiH trebalo bi biti više angažmana njemačkih vlasti i privrednika, jer se na taj način dijelom riješava i problem priliva novih imigracija u Njemačku i zemlje EU, istakla je ministrica Enej.

Radojičić, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Baden Virtembergu, razgovarao je i sa predsjednikom Skupštine te pokrajine Gvidom Volfom o projektima od obostranog interesa koji bi u budućnosti bili finansirani iz evropskih fondova.

Paralamenti i vlade njemačkih pokrajina imaju aktivnu ulogu u evropskim pitanjima u okviru svojih ustavnih nadležnosti, a RS želi da bude subjekt odlučivanja na evropskom putu i ispunjavanju evropskih standarda, navodi se u saopćenju iz Radojičićevog kabineta.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...