BiH
5

Radnik ZOI-ja kojem je jučer pozlilo je bolje, posjetit će ga ministar Hrenovica

Piše: E. G.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Tokom jučerašnjih protesta radnika preduzeća ZOI'84 ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo jednom od njih je pozlilo te je odvezen vozilom Hitne pomoći, ali kako su nam jutros potvrdile njegove kolege, Enes Begović je pušten na kućno liječenje.

Predsjednik Sindikata radnika preduzeća ZOI'84 Alija Hodžić jutros nam je kazao da se Begović nalazi u svom domu, a pozlilo mu je jer je inače bolestan, a nema novca da kupuje lijekove.

Protesti su jučer prekinuti u poslijepodnevnim satima, dok je trajala sjednica Vlade Kantona Sarajevo, tako da će ministar privrede KS Emir Hrenovica, jutros posjetiti Begovića u njegovom domu.

"Vidio sam sinoć da je ovom uposleniku ZOI-ja pozlilo pa sam htio otići. To je onako ljudski neki gest i dat ću mu nešto svog novca", rekao je jutros Hrenovica za Klix.ba.

Radnici preduzeća ZOI'84 pet mjeseci nisu dobili plaću, godinu dana nemaju zdravstveno, ne mogu u penziju, preduzeće je u dubiozi..., sve su to problemi koji, ukoliko ne budu riješeni, vode ka potpunom krahu ove firme.

Ministar Hrenovica jutros nije kazao na koji konkretno način će se rješavati nagomilani problemi ove firme, ali je dodao da će se morati mnogo raditi kako bi se iznašla dobra rješenja.