{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnicima zabranjen ulaz u hotel Holiday: Ovo je poniženje

16.6.2015. u 16:28
18
29
Radnicima zabranjen ulaz u hotel Holiday: Ovo je poniženje
18
Nakon što je u hotel Holiday jučer ušla SIPA i finansijska policija, a danas i sudska policija, objekat je zatvoren do daljnjeg. Radnicima, koji su i dalje ispred hotela, zabranjen je ulaz.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba


"Stečajni upravnik Muhamed Mahmutović je izdao samo šturo saopćenje u kojem je rekao da je hotel do daljnjeg zatvoren i izdao je spisak s imenima radnika koji je dao obezbjeđenju s naređenjem da nas ne puštaju unutra. Izgubili smo sve što smo imali. Nisam ni zamišljao da se hotel može zatvoriti u jeku sezone. Ne daju nam ni svoje stvari da uzmemo. Ovo je poniženje za nas", rekao je Vahid Alić, uposlenik Holidaya i predstavnik radnika.

Dodao je kako će svaki dan dolaziti pred hotel jer ne znaju šta drugo da rade, te da je razočaran i šokiran činjenicom da Vlada KS nije ništa uradila po ovom pitanju.

"Ja sam prvi sa svojom porodicom stao u odbranu svoga grada. Bio sam stipendista Holiday Inna i 1983. godine sam počeo raditi tu. Sada, nakon više od 30 godina, neko mi kaže da ne mogu ući. Ne mogu ni svoje auto uzeti koje je parkirano u garaži", istakao je Alić.

Svi ulazi u objekat su zaključani, a još se ne zna šta je sa firmama koje iznajmljuju prostor unutar hotela. Gostima je naređeno da napuste hotel, što su i uradili, jer nema ko da im pruži uslugu.

Radnici strahuju za svoju sudbinu jer, kako ističu, oko 1.000 ljudi hranilo se zahvaljujući redovnim platama i poslu koji su imali. Poručili su da će boriti do kraja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: