BiH
18

Radnicima zabranjen ulaz u hotel Holiday: Ovo je poniženje

Piše: M. N.
Nakon što je u hotel Holiday jučer ušla SIPA i finansijska policija, a danas i sudska policija, objekat je zatvoren do daljnjeg. Radnicima, koji su i dalje ispred hotela, zabranjen je ulaz.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba

"Stečajni upravnik Muhamed Mahmutović je izdao samo šturo saopćenje u kojem je rekao da je hotel do daljnjeg zatvoren i izdao je spisak s imenima radnika koji je dao obezbjeđenju s naređenjem da nas ne puštaju unutra. Izgubili smo sve što smo imali. Nisam ni zamišljao da se hotel može zatvoriti u jeku sezone. Ne daju nam ni svoje stvari da uzmemo. Ovo je poniženje za nas", rekao je Vahid Alić, uposlenik Holidaya i predstavnik radnika.

Dodao je kako će svaki dan dolaziti pred hotel jer ne znaju šta drugo da rade, te da je razočaran i šokiran činjenicom da Vlada KS nije ništa uradila po ovom pitanju.

"Ja sam prvi sa svojom porodicom stao u odbranu svoga grada. Bio sam stipendista Holiday Inna i 1983. godine sam počeo raditi tu. Sada, nakon više od 30 godina, neko mi kaže da ne mogu ući. Ne mogu ni svoje auto uzeti koje je parkirano u garaži", istakao je Alić.

Svi ulazi u objekat su zaključani, a još se ne zna šta je sa firmama koje iznajmljuju prostor unutar hotela. Gostima je naređeno da napuste hotel, što su i uradili, jer nema ko da im pruži uslugu.

Radnici strahuju za svoju sudbinu jer, kako ističu, oko 1.000 ljudi hranilo se zahvaljujući redovnim platama i poslu koji su imali. Poručili su da će boriti do kraja.