BiH
70

Radnici u Holidayu: Ne daju nam hranu, ne daju vodu, a sinoć nismo mogli u WC

Piše: I. P.
U sarajevskom hotelu Holiday nalazi se 12 radnika koji odbijaju da izađu iz zgrade, a kojima je u isto vrijeme zabranjeno unošenje bilo kakve hrane ili pića.

"Ne daju da se unese hrana. Tu je i policija kojoj je hrana došla i ja ne znam kako oni imaju takvo ovlaštenje - da jedni mogu da jedu, a da se nama hrana ne može dostaviti. Bila nam je ugašena struja, nismo mogli otići u toalet, a naš radni kolega nam je zabranio da sipamo vodu", rekla je za Klix.ba jedna od 12 radnica koje se nalaze u zgradi hotela.

Kako je objasnila, radnicima je omogućeno da izađu ali u tom slučaju se ne mogu vratiti nazad u zgradu.

"Oni ovo i rade da bi mi izašli. Ne znam koliko možemo da izdržimo jer ovdje ima bolesnih ljudi. Mi planiramo da ostanemo sve dok se ne ispune naši zahtjevi. Očekivali smo da će se Mahmutović obratiti jučer i ne znam šta će se dalje dešavati", rekla je radnica.

Radnici okolnih poslovnih objekata jutros su ponovo naručili hranu za radnike Holidaya, ali ona se nije mogla unijeti. Desetak minuta kasnije, zbog lošeg zdravstvenog stanja pojedinih osoba, došla je i hitna pomoć, ali je medicinskim radnicima također zabranjen ulazak.