Uputa Rajka Dukića
10

Radnicima Boksita naloženo da urade laboratorijske pretrage dok reagensima nije istekao rok

Piše: I. Č.
Rajko Dukić
Rajko Dukić
U Medicinskom centru kompanije "Boksit" ima određeni broj reagenasa kojima ističe rok trajanja do kraja septembra, pa je rukovodstvo te kompanije uposlenicima i članovima njihovih porodica naložilo da tokom augusta i septembra urade sve analize koje laboratorija preporučuje.

Upute potpisuje Rajko Dukić, predsjednik kompanije Boksit iz Milića i jedan od najmoćnijih biznismena u entitetu Republika Srpska.

"Bilo bi potrebno i korisno da zaposleni, članovi njihovih porodica, kao i druge osobe koje koriste zdravstvene usluge Medicinskog centra kompanije 'Boksit', tokom augusta i septembra urade određene laoboratorijske analize", objavila je kompanija Boksit.

U daljem tekstu upute Dukić nalaže da, kada se već daje, odnosno uzima krv, što se inače plaća 1,00 KM, urade i sve analize koje laboratorija preporučuje.

"S obzirom da u izvještaju laboratorije, pored podataka o statusu pacijenta, odnosno nalaza, stoje referentne vrijednosti, gdje svako može da vidi kakav mu je zdravstveni status, konkretno kada je riječ o bubrezima, jetri, kostima, hormonima, tumorskim markerima itd. Korištenjem zdravstvenih usluga Medicinskog centra, na način kako se predlaže u ovoj Instrukciji, odnosno preporuci, ispoštovat ćemo sami sebe, primjenjujući onu poznatu maksimu: 'Bolje spriječiti, nego liječiti'", navodi biznismen Rajko Dukić.

Podsjećamo, kompanija "Boksit" u Milićima i njeno rukovodstvo dospjeli su u fokus javnosti jula 2017. godine kada su radnicima naložili da koriste masažne fotelje dva puta mjesečno po deset minuta.