Cijena 10 KM
115

Novo pravilo za radnike "Boksita" iz Milića – masiranje dva puta mjesečno

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
U Kompaniji “Boksit” u Milićima radnici su od prvog jula ove godine obavezni da koriste masažne fotelje dva puta mjesečno po deset minuta, piše ATV.

Nabavljene su masažne fotelje koje radnici treba da koriste dva puta mjesečno po deset minuta. Cijena ovog tretmana je 10 maraka bez obzira koristili fotelje ili ne. Kako objašnjavaju nadležni u "Boksitu" zdravlje radnika je na prvom mestu.

"Radi brige o opštem zdravlju zaposlenih, pored ostalog, nabavljene su i masažne fotelje, sa namjerom da zaposleni, tamo gdje su postavljene i za male pare, mogu u toku radnog vremena, obaviti masažni tretman, odnosno relaksirati se i opustiti. To svakako treba da doprinese opštem zdravlju odnosno mentalnoj i fizičkoj kondiciji, prevashodno licima koja obavljaju kancelarijske poslove i provode više sati sjedeći.

Imajući to u vidu, obaveza je svih zaposlenih da se, najmanje dva puta mjesečno, podvrgnu masažnom tretmanu, u trajanju po deset minuta. Cijena ovog tretmana na mjesečnom nivou je cca 10 KM, naime toliko će biti obustavljeno onim licima koja ne koriste ovaj tretman a sredstva prikupljena na taj način uložiće se u Specijalistički medicinski centar, odnosno u zdravstvenu zaštitu zaposlenih i drugih lica.

Ova Instrukcija stupa na snagu od prvog jula ove godine", kaže se u instrukciji.