Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je legendaran gaf zdravstvenih radnika....STRAJKUJU ZBOG PACIJENATA....Pa ko koga sada pravi budalama i iskoristava onda kada im treba. Pacijenti su u svakom pogledu i uvijek nadrljali, sto zbog nesposobnih politicara, sto zbog nestrucnosti, neorganizovanosti pa i nerada zdravstvenih radnika. Mislim da vam je dosta koliko ste strajkova pravili, a pacijenti zbog njih umirali. Sta vam sada nedostaje...opet novca...pa objavite koliko zdravstvenih radnika je trenutno na godisnjem...SRAMOTNO
Kad bi neko napravio kvalitetnu reviziju zdravstva, većina tih "zdravstvenih radnika" bi završili kao čistači ulica. A da ne napominjem višemjesečne štrajkove prvo doktora pa medicinskih sestara i na koncu ispaštaju najviše oni koji im daju plate - obični građani. Koja je količina neznanja i neprofesionalizma, možemo reći da su pretplaćeni i ne treba im omogućavati ugovore koji podržavaju dodatno uhljebljavanje.
Kada ce ovi shvatiti da su oni tu zbog gradjana i da se tako trebaju i ponasati?? Pacijenti jesu ponizeni, ali upravo najvise od tih zdravstvenih radnika i njihovog bezobrazluka
U BIH cim treba poceti da se ozbiljno radi odmah najava štrajka.
Stvar je jednostavna, a istina je da je bivša Vlada sklopila deal sa ljekarima, digla im plate u nebo,a ostalom osoblju ne. Izet Hočko , Amel Kovačević i Edin Forto znaju istinu, a to je bezočno laganje građanima iz političkog interesa- podilaženja stranačkim ljekarima. PITAJTE NiP i Fortu, prije nego saspete vatru na moje kolege koje podržavam , mada nisam u štrajku nikad, niti to mogu biti. A vi koji ste ljutiti, prijavite svakoga ko krši bilo koje pravilo.
Sad im treba aplaudirati.
Podnesu hipokratovu zakletvu, a onda se popišaju na diplomu i sve što ima veze sa medicinom. Ko god kihne "Rak", ko god treba krajnike izvaditi, strahuje od operacije jer i takve zajebete i ubijete. Narod glup misli da postiže nešto novcem, a ne shvata da plaća nesposobne uhljebe koji su diplome dobili od svojih stranaka, pa sad kasape ljude iz zajebancije. Neću vas vrijeđati, samo ću vam poželjeti da vas liječe slični vama kad vam zatreba, a zatrebaće.
Ovdje treba testirat onaj vodeni top...
Ne zasluzuju ni 10% plate, pogotovo sad u vrijeme korone kad ne lijece ni one sa koronom ni one bez korone.
Upravo tako nemamo osnovno ljutsko pravo na liječenje. Vec par mjeseci se povlacim, bukvalno te sutaju ne mogu obaviti pregled, a rana otice itd. U hitnoj dobijem inekciju kazu javi se u bolnicu odes nece da te prime. Katastrofa.
Sram vas bilo,,DEZERTERI I UBICE,,počnite vise raditi za sta ste preplaceni od naroda kojem ste zakljucali ambulante, domove zdravlja i bolnice fujjjjjjjjjjj jel vas vise stid barem djece koja moraju zbog vaseg nemorala vani na lijecenje
Ma mrš, najviše se žalite, a najmanje radite!
Samo protesti i nista drugo.
Oni u jeku epidemije strajkuju i bore se za kolektivni ugovor??? Jbt...
Zdravstveni radnici kod nas zive kao begovi,a opet ne znam niti jednu osobu koja nema bar 2-3 losa iskustva sa nasim "zdravstvenim radnicima".
Tako i treba! I svi trebaju da se tako bore za svoja prava a ne od kuce tastaturama!
beskrupulozni licemjeri.