{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici se razišli nakon obećanja premijera Nikšića i ministra Trhulja

F
14.11.2013. u 15:17
4
14
Radnici se razišli nakon obećanja premijera Nikšića i ministra Trhulja
4
Radnici se razišli nakon obećanja premijera Nikšića i ministra Trhulja
Foto: Klix.ba
Potpredsjednik Sindikata metalaca BiH Bajro Melez rekao je novinarima nakon sastanka koji su predstavnici Sindikata održali s federalnim premijerom Nerminom Nikšićem i ministrom energije, rudarstva i industrije Erdalom Trhuljem, da se Federalna vlada obavezala da u što skorijem roku iznađe načine za uvezivanje radnog staža radnicima u metalskom sektoru, koji su stekli pravo na penziju, te da pronađe rješenje za ostvarivanje prava po osnovu zdravstvene zaštite.
On je istakao da su premijer Nikšić i ministar Trhulj obećali da će izmjene zakona o sigurnosti i zdravlju na radu i o štrajku, što su također bili zahtjevi Sindikata, u utorak biti razmatrane na sjednici Vlade, nakon čega će biti upućeni u parlamentarnu proceduru.

Melez je rekao da su predstavnici Sindikata zadovoljni rezultatima ovog sastanka, ali da ne vjeruju obećanjima koja su dobili, dok ona ne budu realizirana.

Pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu od 13.00 sati protestiralo je oko 500 radnika metalskog sektora, a pridružio im se i dio radnika sarajevske Hidrogradnje.

Nakon što su predstavnici Sindikata saopćili rezultate sastanka radnicima koji su protestirali, radnici su se razišli.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: