Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Radnici ZOI'84 po plate u centralu SDA. Za vaš nerad nema opravdanja, jer niste mogli čak obnoviti ni zaštitni znak Olimpijade ispred BBI koji je godinama krasio plato ispred robne kuće "Sarajka".
Nikada neću shvatiti firme u većinskom državnom/federalnom/kantonalnom vlasništvu! Kada firma posluje s gubitkom, slijedi proces reorganizacije, zatim proces likvidacije, pa proces stečaja! Nedopustivo je poslovanje iz fiskalne godine u fiskalnu godinu s gubicima. Znači, problemi su prisutni, evidentni, ali se ništa ne čini na sanaciji istih! Dosta je više grantova, subvencija, akvizicija, dokapitalizacija iz đepova građana, ko ne posluje pozitivno, treba da snosi sankcije! Radnici firmi, koje su u većinskom državnom/federalnom/kantonalnom vlasništvu, moraju firme doživljavati kao faktor blagostanja njih i njihovih porodica, a ne faktor koji će im isplatiti plaću s pripadajućim naknadama, bez obzira na stanje u istim, u skladu sa zalaganjem, bit će i nagrađeni i obratno.
...sve napisano podrazumjeva dbar menadžment...sposobne ljude sa ovlašćenjima, a ne stranačke poltronek koji ni patku preko ulice nebi preveli bez gubitaka...
@commi:) Potpisujem. Šta je operativni kadar bez kvalitetnog menadžmenta?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma to je samo javni pritisak ordiniran od strane SDA i koalicije zato sto im nije proslo 10 miliona zaduzivanja na vladi. Apsurd uniste firmu i onda ucjenjuju radnike da protstuju,a oni imaju totalno drugacije interese.
...čekaj, pa čiji je "kadar" doktor zele?
Neka je dnevna karta 30 KM liftovi rade punom parom a 10 skijasa na stazama. Smanjiti cijene povecati broj posjetioca ponuditi neke sadrzaje ljeti pa necete kukati svake godine.
...riješiće to zele expert...čim shvati zašto je uopšte tu đe jeste...
Dobro ti jutro Commi :) . Samo da ti kažem da ja nisam jučer mislio na ono umakanje, kada sam govorio o umakanju :) . Administratori su nam brzo zabranili komentare, tako da nisam mogao da obrazložim o čemu se tu radi. Ja sam ti jučer brate moj umakao hljeb u paprike koje su bile povlakom prekrivene :). O ovome sam ja govorio :) . Al' eto, nije bilo vremena da ti objasnim :) . Nego, kako si ti ? Šta ima kod tebe ?
...jutro, tesla moj dobri...ja ti taman spucah kritiku (jerbo ovdje termin "umakanje" ima svako drugo tumačenje osim onog normalnog) kad admin zakova komentare...sonja je...ma, bolje da šutim :) ...bio sam se namečio da seačekam @qlface sa bmi 16, al' ne dade se :)))...inače, sve je pod kontrolom, a moji verbalni ispadi k'o i obično sabahom :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)