BiH
7

Radnici preduzeća ZOI '84 danas protestuju u Sarajevu

FENA
Alija Hodžić (Foto: Klix.ba)
Alija Hodžić (Foto: Klix.ba)
Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH najavio je da će radnici preduzeća ZOI '84 danas izaći na proteste.

Kako se navodi, okupit će se pred zgradom Vlade KS-a te na taj način iskazati nezadovoljstvo "apsolutnom nebrigom za njih i njihove porodice".

Iz ovog sindikata navode da je na sastanku koji je održan u utorak, a kojem su prisustvovali ministri finansija, privrede i prostornog uređenja KS-a, na čelu sa premijerom Zeljkovićem, negirana svaka odgovornost Vlade KS-a kako za stanje u ovom preduzeću tako i za moguće rješenje koje bi rezultiralo isplatom plaća radnicima,a koji već četiri mjeseca, kako navode, bukvalno gladuju.

Također je odgovornost za rješenja i izjašnjavanje o zahtjevima radnika prebačena na Skupštinu KS-a kao vlasnika KJP ZOI 84, kaže se u saopćenju Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH.

Radnici će danas dostaviti zahtjev Skupštini da iznađe hitno rješenje te da se zastupnici Skupštine već na sljedećoj sjednici, planiranoj za ponedjeljak, 23. septembara, izjasne o zahtjevima koji su ranije dostavljeni Vladi KS-a.

Radnici će se pred zgradom Vlade ponovo okupiti i u ponedjeljak, u toku trajanja Skupštine, i neće otići kućama bez plaća koje su zaradili, najavljeno je.