Proljetna akcija
1

Radnici Parka čiste i uređuju javne zelene površine u Sarajevu

FENA
Radnici preduzeća Park, koristeći pogodne vremenske prilike ovih dana, na više lokacija u Kantonu Sarajevo, odnosno u svih šest općina na području kojih ovo preduzeće održava javne zelene površine, čiste, uređuju, okopavaju ili sade nove hortikulturne sadržaje.

Ovih dana osim redovne dnevne higijene i prikupljanja otpadaka, vrši se okopavanje cvjetnih gredica, sadnja i popuna novog sezonskog cvijeća, sadnja ukrasnog grmlja i stabala, kazala je Agenciji Fena stručna saradnica za informiranje KJKP Park Aldijana Hamza.

Ovih dana vršeno je okopavanje cvjetne gredice u Malom parku, preko puta zgrade Predsjedništva BiH, u kojem je sezonsko dvogodišnje cvijeće zasađeno u jesen prošle godine, a sada su vršeni radovi za proljetne dane, kazala je Hamza.

Na lokalitetu Hastahane izvršena je dopuna i sadnja novih osam stabala japanske trešnje, kao i sadnja žive ograde - tise u blizini Doma zdravlja Vrazova. U Novom Sarajevu u ulici Topal Osman-paše urađeno je iskopavanje i priprema zemljišta za sadnju 2.000 novih sadnica žive ograde, a u ulici Terezija sadnja osam novih stabala lipe, odnosno popuna postojećeg drvoreda.

Radnici preduzeća Park nastavit će svoje aktivnosti na okopavanju i uređenju postojećih cvjetnih gredica, dopunskoj sadnji sezonskog cvijeća, ukrasnog grmlja i stabala, naglasila je Hamza.