{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parkova "cvjetna džezva i fildžani" u Malom parku

9.5.2013. u 10:40
4
1
Parkova "cvjetna džezva i fildžani" u Malom parku
4
Sve cvjetne gredice, koje zauzimaju oko 7.000 kvadratnih metara zelenih površina u Kantonu Sarajevo, ovih dana radnici preduzeća Park uredit će i uljepšati novim cvjetnim ruhom iz vlastite rasadničke proizvodnje.
Naime ovih dana preduzeće Park otpočelo je radove i užurbano vrši uklanjanje starog cvijeća, revitalizaciju, prihranu i prekopavanje zemljišta, te sadnju novog, sezonskog cvijeća, dobijenog vlastitom proizvodnjom u rasadnicima u Nedžarićima tokom zimskih i proljetnih mjeseci.

Tako od danas "cvjetna džezva i dva fildžana" u cvjetnoj gredici u Malom parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH spremni dočekuju sve prolaznike, ali i one koji će rashlađenje u vrlim ljetnim danima potražiti u hladu zelenila ovog prekrasnog parka.

Naime danas su radnici Parka novim cvjetnim ruhom u motivu "džezve i fildžana" od 7.000 komada sezonskog cvijeća uredili ovu površinu u blizini tramvajskog stajališta. Već od ranih jutarnjih sati Parkovci su otpočeli radove na uklanjanju postojećeg cvijeća, te prekopavanju i uređenju zemljišta, a potom i zasadili novo jednogodišnje cvijeće i to kadificu, salviju i begoniju.

Osim cvjetne gredice u Malom parku, početkom sedmice novim cvijećem uređena su i cvjetna korita na mostu na Skenderiji, prostori na raskrsnicama na Skenderiji i na Koševu, te cvjetne gredice u Velikom parku uz Spomen obilježje ubijenoj djeci Sarajeva.

Narednih dana novim cvijećem će biti uređene i ostale površine u skladu sa Programom održavanja, kao i preko 1.000 komada uličnih žardinjera, te cvjetna korita i to sa preko 70.000 komada jednogodišnjeg cvijeća, koje će sve do jeseni uljepšavati parkove i zelene površine u Kantonu Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: