Banja Luka
0

Radnici "Oslobođenja" ponovo pred Vladom RS-a traže svoja prava

FENA
Protesti radnika Oslobođenja (Foto: SRNA)
Protesti radnika Oslobođenja (Foto: SRNA)
Radnici banjalučkog Novinsko-štamparskog preduzeća "Oslobođenje" ponovo su danas izašli na ulice Banje Luke da bi protestnom šetnjom upozorili da nisu ispoštovana obećanja o isplati plaća i rješavanja njihovog statusa u tom preduzeću.

Nakon okupljanja na glavnom gradskom trgu mirno su prošetali do zgrade Vlade Republike Srpske i prema tržnom centru “Tempo”, koji je u vlasništvu beogradske “Delte”, koja je kupila i “Oslobođenje”.

Predstavnicima Vlade RS-a ponovo su predali svoje zahtjeve da u kontaktu s “Deltom” pomognu da se konačno riješe njihovi problemi.

Najavili su da će protesti trajati i narednih dana.

Radnici „Oslobođenja” već mjesecima traže isplatu zarada od aprila do augusta 2009., te iz ove godine, dok im doprinosi za PIO i zdravstveno osiguranje nisu uplaćeni od početka 2009. godine do danas.

Poseban problem je i to što im vlasnik preduzeća nije dao odgovor kakav je njihov daljnji status, a na posao dolaze u gotovo prazne kioske, pa je stoga većina transparenata koje su danas nosili bila na fonu kritika za loše poslovanje „Delte”.

Na drugima su bila i konkretna pitanja za premijera RS-a Milorada Dodika da li zna, kako piše, kome se prodaju preduzeća u RS-u i kuda s radnicima u tim firmama.