{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici hotela Holiday ponovo protestuju u holu: Nećemo odustati!

16.2.2014. u 10:07
112
29
Radnici hotela Holiday ponovo protestuju u holu: Nećemo odustati!
112
Uposlenici sarajevskog hotela Holiday (nekadašnji Holiday Inn) već treći dan zaredom štrajkuju u holu hotela. Kako su istakli, nemaju namjere odustati sve dok ne budu ispoštovana njihova prava.
Više od stotinu uposlenika od 8.00 sati je u holu hotela gdje čekaju da njihovi zahtjevi budu ispoštovani.

"Došli smo, usisali i sredili hol i sjeli. Nemamo namjeru odustati od štrajka", istakli su uposlenici hotela.

Tvrde da nisu primili posljednje tri plaće, a tri i po godine im nisu uplaćivani doprinosi.

"Dok ne dobijemo ono što smo zaradili mi nećemo obustaviti štrajk", istakli su za Klix.ba.

Dodali su da je njihov Sindikat osnovan u maju 2013. godine i da se od tada bore za svoja prava, međutim još uvijek bezuspješno.

"U hotelu ima blizu 50 gostiju iz Španije. No, oni nam pružaju punu podršku. Ne smeta im što smo tu u holu. Oni imaju svoje sobe, tamo spavaju i niko im ne smeta. Istakli su da nam daju punu podršku u borbi za naša prava", kazali su uposlenici hotela.

U holu hotela će ostati do 16.00 sati, a sutra u 8.00 će ponovo nastaviti štrajk.

Podršku su im pružili i bivši radnici hotela, koji su danas u penziji. Oni su im donijeli sokove i kafu, a štrajkači ističu da im njihova podrška mnogo znači.

"Nakon što odemo, bez obzira na to što štrajkujemo, ostaju uposlenici koji rade na recepciji, na obezbjeđenju i u kotlovnici", istakli su radnici.

Podsjetimo, direktor hotela Senadin Fetahagić za Klix.ba je kazao da je Austrijanac Jakob Kuess, koji je vlasnik firme Alpha Baumanagement, u čijem je vlasništvu hotel Holiday u Sarajevu, namjeravao podići kredit u austrijskoj banci kako bi bile izmirene plaće i uplaćen barem jedan dio doprinosa.

"Banka je, međutim, stopirala taj kredit i tranšu za hotel kada su počeli protesti u našoj zemlji. Vlasnik još uvijek čeka pozitivan odgovor iz banke i, prema mojim informacijama, čini sve da riješi ovu situaciju", rekao je Fetahagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: