BiH
0

Radnici direkcije Hidrogradnje prekidaju rad zbog prijetnji

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nadzorni odbor Hidrogradnje d.d. Sarajevo, na zahtjev Uprave društva danas je održao vanrednu sjednicu na kojoj je zaključeno da se uputi hitan dopis resornom ministarstvu i zatraži sastanak resornog ministra s predsjednikom Nadzornog odbora i direktorom, o pitanju rješavanja problema zbog alarmantnog stanja u toj kompaniji saopćeno je iz Uprave Hidrogradnje.

U pismu resornom ministru bit će zatražena informacija da li Uprava i Nadzorni odbor u dosadašnjim aktivnostima imaju podršku resornog ministarstva i Vlade FBiH.

Nadzorni odbor podržava prijedlog Uprave da svi uposlenici Direkcije Hidrogradnje d.d. Sarajevo koji nisu u štrajku, osim članova Uprave, prekidaju rad 17. oktobra iz sigurnosnih razloga (fizičke prijetnje uposlenicima koji rade i članovima Uprave), dok se ne steknu uvjeti za rad, o čemu će svaki zaposlenik biti blagovremeno obaviješten.

Nadzorni odbor i Uprava upozoravaju sve uposlenike i Vladu FBiH kao većinskog vlasnika da se firma nalazi u potpunoj blokadi i da će nastavak ove situacije neminovno dovesti firmu pod stečaj u kojem će najveći gubitnici biti upravo radnici.

Članovi Nadzornog odbora su podržali sve dosadašnje aktivnosti Uprave na održavanju minimuma poslovnih aktivnosti i zaštiti imovine te pozivaju Štrajkački odbor da preispita svoje aktivnosti, a prvenstveno zbog neprovođenja štrajka u skladu sa zakonom, što je potvrdio i Sud, te zbog otvorenih fizičkih prijetnji pojedinim uposlenicima koji rade i članovima Uprave, o čemu je Nadzorni odbor dobio više usmenih i pismenih prijava, saopćeno je iz Hidrogradnje d.d. Sarajevo.