Završena Sjednica Izvršnog odbora
18

Radmanović: Nema smjena, predstoji reorganizacija SNSD-a

FENA
Milorad Dodik i Nebojša Radmanović
Milorad Dodik i Nebojša Radmanović
Sjednica Izvršnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), na kojoj su analizirati rezultati lokalnih izbora a kojim u cjelini ta stranka nije zadovoljna, nije večeras rezultirala smjenama, ali će biti pokrenuta reorganizacija unutar stranke.

"Nema, kao što se očekivalo nekih velikih poteza, rušenja i smjena i neće ih ni biti", kategoričan je predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović ali i najavljuje da će se popraviti stanje za koje su i prije izbora uvidjeli da treba da pretrpi promjene, ali tvrdi, nisu bili u poziciji da to urade.

Rekao je da će Izvršni odbor prema Glavnom odboru pokrenuti određena pitanja, najavljujući zasjedanje tog odbora nakon što se objave konačni rezultati izbora.

"SNSD jeste izgubio jedan broj načelničkih pozicija, ali njegov ukupan rezultat u ovoj vrlo teškoj ekonomskoj situaciji nije loš kao što su neki govorili", ustvrdio je večeras Radmanović u izjavi novinarima u pauzi višesatne sjednice Izvršnog odbora SNSD-a.

Za njega je interesanto da niko ne spominje smjene u nekim drugim partijama, a ima "mnogo onih koji su veliki gubitnici ovih izbora“.

Radmanović je najavio i da će SNSD "iskoristiti ovu priliku da popravi uočene slabosti kojih ima u organima stranke, ne samo lokalnim već i u Glavnom i Izvršnom odboru“.

"O tome ćete biti pravovremeno obaviješteni", rekao je Radmanović i naveo da sve što rade, rade "kako bi pobijedili na izborima 2014. jer procjenjuju da su alternative u RS blago rečeno slabe“.