{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Raspuštamo odbore u opštinama gdje smo izgubili

S
10.10.2012. u 14:56
5
6
Dodik: Raspuštamo odbore u opštinama gdje smo izgubili
5
Dodik: Raspuštamo odbore u opštinama gdje smo izgubili
Milorad Dodik (Foto: G. Kec/Klix.ba)
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će već danas biti raspušteni odbori u onim opštinama i gradovima gdje je SNSD izgubio i načelnička mjesta i odborničku većinu.
Dodik je danas na konferenciji za novinare rekao da se mogu očekivati i smjene još nekih odbora i direktora iz SNSD-a, ali da će o tome biti riječi na sjednicama Izvršnog odbora stranke, zakazane za nedjelju, i Glavnog odbora u subotu, 20. oktobra.

"Izvršićemo analizu na bazi prispjelih podataka i predložiti određene mjere, prije svega, reorganizacije i stabilizacije partije. Mi smo partija koja je do ovih izbora neprestano rasla. Ovo je prvi put da smo stagnirali i nešto malo izgubili i moramo da budemo svjesni te činjenice", istakao je Dodik.

On je rekao da je u SNSD-u potrebna nova živost, nova doza odgovornosti i povrat povjerenja.

"Sama podrška SNSD-u nije dramatično opala, ali jeste podrška pojedincima koje smo kandidovali i mi se njima moramo zahvaliti u pogledu njihovog angažmana", istakao je Dodik.

On je dodao da je jasno da rukovodstvo stranke mora davati odobrenja za kandidature, a ne da to prepusti opštinskim odborima i da lično smatra da je bila greška prepustiti kandidature opštinskim odborima.

"Naša partija je stabilna i mislim da će nas ovo još više okupiti i ojačati", istakao je Dodik.

Govoreći o mogućim koalicijama, Dodik je napomenuo da ni ove odluke neće biti prepuštene opštinskim odborima, te da će na primjer u Foči biti nastavljena saradnja sa SDS-om, a u Banjoj Luci primarno biti zadržana "priča" sa Socijalističkom partijom i DNS-om.

"Od jučer djeluje jedna komisija koja se bavi konkretno svakom situacijom i već rješava te probleme. Uvažavat ćemo prijedloge lokalnih struktura, ali ćemo definitivno vidjeti na koji način je to moguće“, istakao je Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: