{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Raspuštamo odbore u opštinama gdje smo izgubili

S
10.10.2012. u 14:56
5
6
Dodik: Raspuštamo odbore u opštinama gdje smo izgubili
5
Dodik: Raspuštamo odbore u opštinama gdje smo izgubili
Milorad Dodik (Foto: G. Kec/Klix.ba)
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će već danas biti raspušteni odbori u onim opštinama i gradovima gdje je SNSD izgubio i načelnička mjesta i odborničku većinu.
Dodik je danas na konferenciji za novinare rekao da se mogu očekivati i smjene još nekih odbora i direktora iz SNSD-a, ali da će o tome biti riječi na sjednicama Izvršnog odbora stranke, zakazane za nedjelju, i Glavnog odbora u subotu, 20. oktobra.

"Izvršićemo analizu na bazi prispjelih podataka i predložiti određene mjere, prije svega, reorganizacije i stabilizacije partije. Mi smo partija koja je do ovih izbora neprestano rasla. Ovo je prvi put da smo stagnirali i nešto malo izgubili i moramo da budemo svjesni te činjenice", istakao je Dodik.

On je rekao da je u SNSD-u potrebna nova živost, nova doza odgovornosti i povrat povjerenja.

"Sama podrška SNSD-u nije dramatično opala, ali jeste podrška pojedincima koje smo kandidovali i mi se njima moramo zahvaliti u pogledu njihovog angažmana", istakao je Dodik.

On je dodao da je jasno da rukovodstvo stranke mora davati odobrenja za kandidature, a ne da to prepusti opštinskim odborima i da lično smatra da je bila greška prepustiti kandidature opštinskim odborima.

"Naša partija je stabilna i mislim da će nas ovo još više okupiti i ojačati", istakao je Dodik.

Govoreći o mogućim koalicijama, Dodik je napomenuo da ni ove odluke neće biti prepuštene opštinskim odborima, te da će na primjer u Foči biti nastavljena saradnja sa SDS-om, a u Banjoj Luci primarno biti zadržana "priča" sa Socijalističkom partijom i DNS-om.

"Od jučer djeluje jedna komisija koja se bavi konkretno svakom situacijom i već rješava te probleme. Uvažavat ćemo prijedloge lokalnih struktura, ali ćemo definitivno vidjeti na koji način je to moguće“, istakao je Dodik.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: